Een lease auto is een goede optie!

Wil je graag flink besparen op je brandstofkosten? Dan is het een optie om minder te gaan rijden. Maar is dat ook voor jou een optie? Of moet jij juist voor je werk het hele land door reizen en moet je een andere manier vinden om te besparen op je brandstofkosten. Een elektrische lease auto is dan misschien een beter idee. Op de accu van een elektrische lease auto kun je het hele land door reizen en mocht je toch te weinig stroom hebben, dan kun je de elektrische lease auto op heel veel plekken opladen. Zo kun je zakelijk leasen en dat scheelt je veel geld.

Een lease auto is er voor iedereen

Wil je een lease auto gaan rijden? Dan kan dat al snel. Ook als je ZZP'er of startende ondernemer bent. Je kiest in dat geval voor een lease auto via een financial lease constructie. Je wordt dan, al direct, economisch eigenaar van de auto. Dat houdt in dat je alles wat met de auto te maken heeft zelf moet regelen. Denk dan aan verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp. Wil je privé een lease auto gaan rijden? Dan is operational lease misschien iets voor jou. Bij operational lease is alles, behalve de brandstof en eventuele boetes, inbegrepen. Je weet dan precies wat je iedere maand moet betalen om in een gloednieuwe auto te kunnen rijden.

Waarom zou je kiezen voor lease?

De aanschaf van een auto is een flinke investering. Je hebt niet alleen te maken met de aanschaf van een auto, maar ook met de afschrijving en alle kosten die er verder nog bij komen kijken. Je kunt deze kosten misschien niet in één keer opbrengen. Wanneer je kiest voor lease, dan weet je precies wat je iedere maand moet betalen. Dat maandbedrag is een stuk lager dan in één keer het hele bedrag voor een eigen auto neer te moeten leggen.

Is de leasetermijn verstreken?

Dan kun je er met financial lease op rekenen dat je, na betaling van de slottermijn, volledig eigenaar bent van de auto. Met operational lease heb je dan de mogelijkheid om over te stappen in een nieuwe auto. Je sluit dan een nieuwe overeenkomst af en gaat verder op de oude voet. Heb je geen lease auto meer nodig? Dan hoef je geen nieuwe overeenkomst aan te gaan. Je bent, na afloop van de leaseperiode, vrij om te bepalen wat je doet. Opnieuw een overeenkomst aangaan of juist niet.