Kerstpakketten: denk er vast over na

De tijd komt er bijna alweer aan om na te denken over een kerstpakket. Natuurlijk kan er worden gegaan voor de wat traditionelere versie. In dit kerstpakket zitten vaak koffie, chips, koekjes, chocolade, een lekkers fles wijn of wat sap. Veelal worden deze ingrediënten gezien in een pakket, daar is niets mis mee. Wel kan er mogelijk gekozen voor een origineel kerstpakket, iets wat net een beetje anders is dan normaal. In deze blog staan wat ideeën voor een leuke kerstpakket voor alle werknemers.

Kerstpakket

Eerst nog even over waarom het handig en leuk is om een kerstpakket, enige kerstpakket, te geven. Het moet namelijk niet, natuurlijk, maar vele bedrijven doen er wel ieder jaar aan mee. Dit is omdat een kerstpakket een blijk van waardering is naar werknemers toe. Zij werken het hele jaar en zetten zich in voor een bedrijf. Het bedrijf kan de waardering laten tonen door hen een cadeau te geven. Zo voelen de werknemers de waardering, waardoor zij zich het komende jaar weer volop zullen inzetten voor hun werk.

Tegenwoordig verwachten eigenlijk alle werknemers ieder jaar wel een kerstpakket. Er zijn dan ook maar weinig bedrijven die er niet meer aan mee doen tegenwoordig. Zoals al eerder vernoemd, kan er gekozen worden voor een kerstpakket wat al vaker voorkomt. Echter bestaan er tegenwoordig nog andere ‘soorten’, waaruit gekozen kan worden.

Opties

Online zijn er vele kerstpakketten te vinden. Deze kunnen allemaal bestaan rondom een ander thema. Er bestaan vele kerstpakketten onder een bepaald budget, iets wat zeker fijn is om te weten voor de wat kleinere bedrijven. Dan zijn er nog pakketten gecentreerd rondom wat meer duurzame producten, goederen leuk voor specifiek mannen of vrouwen, heel Hollandse of juist buitenlandse producten, luxe kerstpakketten, pakketten met spullen leuk voor ontspanning, het interieur of andere bijzondere goederen in de kerstpakketten. Daarnaast bestaan er nog kerstpakketten voor activiteiten, zoals pakketten voor escape rooms of voor avonturen buitenhuis. Werknemers zullen hier sowieso niet mee vervelen! Een andere activiteit kan gevonden worden in culinaire kerstpakketten, zoals voor barbecue liefhebbers of alles wat nodig is om een heerlijk (kerst) ontbijt te maken. De opties zijn eindeloos.

B2B

Het geven van kerstpakketten geldt trouwens niet alleen voor bedrijven die werk leveren aan consumenten. Ook bedrijven die werken voor andere bedrijven, de zogenaamde B2B bedrijven, verdienen wel eens een bedankje. Deze blog geldt dus ook voor bedrijven die zaken doen met andere bedrijven.

Zo kan alweer gezien worden dat kerstpakketten niet alleen voor één soort werknemer zijn en dat er niet één soort kerstpakket bestaat. Speur eens rond en vind iets wat bij het bedrijf past!