Wat is three way matching en waarom is het belangrijk?

Bedrijven die zich bezighouden met het uitvoeren van opdrachten voor hun opdrachtgevers, hebben vaak te maken met het inkopen van goederen. Tijdens het inkopen van goederen kan van alles misgaan. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan dat er te veel goederen zijn ingekocht, maar ook of de goederen op het juiste adres bezorgd zijn. Voor zulke bedrijven is het dus handig om three way matching te implementeren. Wil je weten wat Three way matching is en waarom het erg belangrijk is? Lees dan vooral even verder, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

Three way matching is een automatische controle systeem

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, maar zelf wellicht ook eens ervaren hebt, kan er tijdens het inkopen van goederen van alles misgaan. Door een Three way matching systeem te implementeren, verklein je de kans dat er wat misgaat. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een verkeerde inkooporder, maar ook aan fouten in de inkooporder. Het aanmaken van een inkooporder, het verwerken van een inkooporder, maar ook het controleren van inkooporders kost erg veel tijd en dus ook erg veel geld. Door een Three way matching systeem te implementeren, kun je dus veel tijd en geld besparen. Ook voorkom je hiermee dat er fouten gemaakt worden die rampzalige gevolgen kunnen hebben. 

Three way matching en ERP

Bedrijven die zich bezighouden met het uitvoeren van opdrachten hebben vaak een ERP systeem. Dat heeft er allemaal mee te maken dat door het gebruik van een ERP systeem veel taken geautomatiseerd kunnen worden. Dit zijn de taken die veel tijd in beslag nemen, erg saai zijn, maar ook waarbij er geen fouten gemaakt mogen worden. Een van de grootste voordelen van het implementeren van een Three way matching systeem, is dat deze naadloos gekoppeld kan worden aan ieder ERP systeem. 

Waar kan ik dit aanschaffen?

Om een Three way matching systeem te implementeren, is het natuurlijk nodig om een Three way matching systeem aan te schaffen. Er zijn kant-en-klare oplossingen verkrijgbaar, maar deze zijn vaak niet zo goed als een op maat gemaakte systeem. Dat heeft ermee te maken dat een Three way matching systeem naadloos moet aansluiten op je onderneming en ERP-systeem. Elk bedrijf is ook verschillend, dus een kant-en-klare oplossing is nooit perfect. Wil je hier meer over te weten komen? Dan is het verstandig om eens contact op te nemen met WhiteVision.