Wat wordt precies bedoeld met deurbeslag?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe deur of bijvoorbeeld een deurklink, komt u de term ‘deurbeslag’ regelmatig tegen. We krijgen ook regelmatig de vraag wat dit nu precies is? Dit is blijkbaar niet helemaal duidelijk. Daarom leggen we het graag aan je uit! Het is namelijk wel zo handig om te weten waar het over gaat wanneer je ‘deurbeslag’ leest. Daar gaan we!

Deurbeslag – of beslag deur – is eigenlijk de naam voor alles wat te maken heeft met uw deur. Zo kunt u bij deurbeslag denken aan bellen, maar ook aan klinken, sloten of scharnieren. Waarschijnlijk klinkt het op deze manier een stuk eenvoudiger, maar toch moet je nog altijd rekening houden met het type deur. Zo heb je bijvoorbeeld schuifdeuren of andere toegangsdeuren. Elke type deur heeft weer met ander deurbeslag te maken. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten merken deurbeslag.

KFV deurbeslag

Laten we zo’n merk eens doornemen. Het gaat om KFV deurbeslag. KFV is een Duits merk dat gespecialiseerd is in meerpuntssluitingen die er vooral voor dienen om inbrekers buiten de deur te houden. Duitsers zijn vaak heel grondig en secuur, zo ook de makers van sloten van KFV. Zij hebben kwaliteit en veiligheid enorm hoog in het vaandel staan. Daarnaast biedt het bedrijf een hoop verschillende soorten deur beslag.

KFV wil ook nog eens dat hun klanten niet al te veel betalen. Ze claimen dan ook dat ze een goede prijs/kwaliteitverhouding appreciëren. Dat is in de wereld goed ontvangen. KFV is namelijk een van de grotere spelers als het gaat om deurbeslag. Het bedrijf is wel diverse keren overgenomen. In 2006 gebeurde dit voor het laatst. De Siegenia-Groep nam KFV over, maar liet de naam wel overeind staan. Dat is geen gek idee geweest, zeker als je bedenkt dat KFV in wel 80 landen verkocht wordt.

‘Ruimte is een systeem’

KFV gelooft dat een ruimte een systeem is. Een ruimte wordt pas leefbaar als er verschillende dimensies samenwerken en zo een dynamisch geheel vormen. Deze factoren zijn veiligheid, comfort, gezondheid, esthetiek, waardebehoud en energie-efficiëntie. Al zijn er nog wel andere factoren te bedenken. Dit zien we bij KFV niet alleen terug in de deuren, maar ook in bijvoorbeeld de raamsloten. Het automatisch openen van deuren is bijvoorbeeld iets wat van invloed kan zijn van je leefruimte, zo meent KFV. Je moet je veilig voelen in je eigen huis, en KFV is bereid daar ver voor te gaan.