De beste koffie: tips

Een steevast ritueel is voor veel mensen het bakje koffie op de ochtend voor het werk. Het is bijna een heilig ritueel geworden om in dat momentje een klein beetje ruimte te nemen om je klaar te maken voor de dag. En dat kan het allerbest met goede koffie. Dus hier zijn een paar tips om de beste koffie voor jou mogelijk te maken.

Goede kopjes

Zonder kopjes, geen koffie! Dus het is voor jezelf vooral heel fijn als je mooie kopjes hebt om uit te drinken. Je denkt misschien: ja maar ik heb gewoon mokken, juist dan is het ’t waard om eens ervoor te kiezen om het te drinken uit een specifiek gekozen kopje uit de winkel dat je kocht omdat je het zo mooi vond. Meteen merk je dat je veel meer plezier ervaart tijdens het drinken. Dat klinkt cliché maar dat is hetzelfde als dat wanneer je misschien lekkerder eet wanneer het bord met eten heel mooi opgemaakt is. Je smaakbeleving is toch intenser als je ogen ook iets zien wat ze bevalt. En niet onbelangrijk: warme kopjes drinken het lekkerst!

Goede koffie

De beste koffie willen is één, maar ook daadwerkelijk goede koffie vinden is twee. En smaken verschillen natuurlijk dus het kan voelen als een goede uitdaging om op zoek te gaan naar koffie die voor jou het beste is. Koffiebonen bestellen kan gelukkig heel makkelijk online, dus zodra je de beste koffie voor jou hebt gevonden kan je meteen overgaan naar het kopen en de kans is dan ook nog eens groot dat het al de volgende dag op de mat ligt! Heerlijk, je kan meteen een heerlijke bak koffie zetten.

Verse bonen

Als je echt goede koffie wilt drinken ontkom je er bijna niet aan om te kiezen voor verse bonen. Natuurlijk kun je bonen laten malen in de winkel, maar er gaat niets boven de geur van vers gemalen koffie in de keuken op de vroege ochtend. Bovendien voegt het ook echt wat doe aan de smaakbeleving. Je bent je veel meer bewust van je handelingen tijdens het koffie zetten als je ook nog bonen moet malen om over te gaan naar je manier om de koffie in de mok te krijgen. Of het nou french press is, of je maakt koffie met filter, de extra handeling zorgt ervoor dat het veel meer voelt als jouw koffie, niet zomaar een koffie. En wie wilt er nou niet een heerlijk vers en warm cadeautje in de vroege ochtend dat ook nog eens boordevol smaak zit.