De frisse lucht

Het is een mooi weekend. Het is lekker weer. Niet te warm en niet te koud. Heerlijk weer om te gaan wandelen dus. Ik neem de hond mee en ga naar het bos rijden. Het ziet er prachtig uit in de herfst. De bladeren die vallen en de balderen die bruin kleuren. Dit maakt een bos echt magisch. Je weet dat de winter eraan komt maar ook zie je nog het kleine beetje zomer. Als het niet regent ga ik vaker wandelen met de hond. Het is net als een klein en kort uitstapje. Even een moment voor jezelf. En natuurlijk vindt de hond het ook helemaal leuk. Ik heb zelf een Zwitserse herder en hij heet spikey. Hij is nog maar een jaar oud en nu al zo groot en erg fluffy. De dagen buiten geniet hij intens van. Hij rent rond tot dat die echt niet meer kan. Gelukkig luistert die goed dus kan ik hem gewoon zonder riem laten lopen. Buiten is het toch altijd zo heerlijk. Daarom vind ik het jammer dat ik geen tuin heb. Geen tuin om in te zitten en geen tuin om in te werken. Hier moest ik dan ook een oplossing voor vinden.

Verhuizen is een optie

Ik heb ervoor gekozen om te gaan verhuizen. Naar een leukere buurt, een nieuwe buurt. Een plek dichterbij een wandelgebied. Een huis met een tuin waar ik heerlijk kan genieten. Misschien met een huisgenootje om het gezelliger te maken. Hiervoor ging ik opzoek naar een koophuis. Maar hiervoor moest ik veel regelen. Als eerst ging ik kijken naar de actuele hypotheekrente op hypotheekrente.nl.

Handige tool

Dit is natuurlijk wel een grote bijzaak wanneer ik een huis wil kopen. Wanneer de rente bij de een super hoog zijn ga ik daar natuurlijk geen hypotheek afsluiten. Gelukkig werd dit heel makkelijk weergeven. Zo kon ik in een oogopslag zien waar ik het beste mijn hypotheek af kan sluiten. Aangezien de rente overal anders is wil je natuurlijk wel het voordeligst uitkomen. Daarom is het altijd handig m het even snel en makkelijk op te zoeken via deze site. Ook kan je makkelijk berekenen hoeveel je nou eigenlijk kan lenen. Past het huis eigenlijk wel in je budget?

De knoop doorhakken

Na lang op het internet te scrollen en de handige hypotheekrente.nl heb ik een hypotheek af kunnen sluiten en een huisje kunnen kopen met een tuin. Hier kan de hond ook van genieten. Wanneer ik geen zin heb om te wandelen maar wel wil genieten van de buitenwereld dan kan ik altijd even een stapje doen in mijn tuin en kan ik er immens van genieten.