De zomer is voorbij en het wordt kouder en kouder

De warme dagen zitten er weer op en het wordt langzaam kouder. De zon gaat elke dag een beetje meer naar beneden. Omdat mijn opa niet erg fan is van de kou ik wil ik hem een keer in de watten leggen. Hij verdient het om een superleuke dag te hebben, nu oma er helaas niet meer is.

Wat ik precies ga organiseren

Het is binnenkort de dag van de ouderen en ik wil mijn opa graag wat extra liefde geven. De herfst gaat beginnen en hij vindt het niet zo leuk. Vaak slaapt hij in zijn trui en onder een dikke donsdeken. Ik ben van plan om gezellig een dagje naar de Veluwe te gaan. Ik mag van de begeleiders een dag met hem op stap gaan in de rolstoel. Ik neem de verantwoordelijkheid op me. Hij hoeft die dag niet te lopen. Ik heb niet alleen een leuke dag georganiseerd, ik heb ook nog een klein cadeautje voor de oude man. Hij houdt absoluut niet van koude voeten, en onze hond Binky heeft vorige week zijn pantoffels kapot gemaakt. Nu wilde ik het natuurlijk goedmaken met hem, dus heb ik pantoffels voor heren gekocht. Deze stoere pantoffels passen super goed bij opa.

Hij mag deze wat mij betreft lekker aan doen als we naar de Veluwe gaan.

De dag van de valpartijen

De dag was aangebroken dat opa en ik naar de Veluwe zouden gaan. Hij was al helemaal ingepakt door de verpleegsters met een dikke jas en wollen sokken. Hij had er enorm veel zin in en hij had zijn pantoffels aan. Deze had ik hem de avond ervoor al gegeven, als verassing. Toen ik mijn opa naar beneden begeleiden, liepen we onhandig met z’n tweeën van de trap af. Mijn opa kan prima zelf lopen, alleen een groot stuk lopen is niet goed voor hem. Voordat ik het wist was ik zo op mijn opa aan het letten dat ik een trede miste. Ik gleed uit, maar ik kon mij gelukkig herpakken.

Eenmaal in de auto luisterde wij naar heerlijke oude klassiekers van Andre Hazes. Blijer kon ik mijn opa niet krijgen.

Een paar uur waren wij al aan het wandelen door de Veluwe. Het was strakblauw in de lucht en zo stil, dat je alle vogels kon horen fluiten. Ik was zo afgeleid door het geluid dat ik weer ondersteboven lag. Ik was gestruikeld. Mijn opa moest erg lachen, maar daardoor kon ik ook meteen weer lachen.

Het was een geslaagde dag en ik ben een hele trotse kleindochter.