De zomer is voorbij en het wordt kouder en kouder

4 Cocktails met vodka die je moet proberen

Mixdrankjes en cocktails zijn al jaren ontzettend populair bij zowel het jonger als ouder publiek. Voor een heerlijke smaakbeleving of het ‘vakantiegevoel’ is een...

Wat wordt precies bedoeld met deurbeslag?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe deur of bijvoorbeeld een deurklink, komt u de term ‘deurbeslag’ regelmatig tegen. We krijgen ook regelmatig...

Dit zijn de tofste terrassen in Brussel

Brussel is een populaire stad voor een dagje op pad. De stad kent vele musea, er zijn unieke bezienswaardigheden en je kunt er uitgebreid...

Beter horen? Bel Oogvoororen

Een gehoortoestel nodig hebben is soms niet prettig. Het idee dat de eigen oren achteruitgaan door ouderdom, een aandoening of misschien wel een ongeluk....

De warme dagen zitten er weer op en het wordt langzaam kouder. De zon gaat elke dag een beetje meer naar beneden. Omdat mijn opa niet erg fan is van de kou ik wil ik hem een keer in de watten leggen. Hij verdient het om een superleuke dag te hebben, nu oma er helaas niet meer is.

Wat ik precies ga organiseren

Het is binnenkort de dag van de ouderen en ik wil mijn opa graag wat extra liefde geven. De herfst gaat beginnen en hij vindt het niet zo leuk. Vaak slaapt hij in zijn trui en onder een dikke donsdeken. Ik ben van plan om gezellig een dagje naar de Veluwe te gaan. Ik mag van de begeleiders een dag met hem op stap gaan in de rolstoel. Ik neem de verantwoordelijkheid op me. Hij hoeft die dag niet te lopen. Ik heb niet alleen een leuke dag georganiseerd, ik heb ook nog een klein cadeautje voor de oude man. Hij houdt absoluut niet van koude voeten, en onze hond Binky heeft vorige week zijn pantoffels kapot gemaakt. Nu wilde ik het natuurlijk goedmaken met hem, dus heb ik pantoffels voor heren gekocht. Deze stoere pantoffels passen super goed bij opa.

Hij mag deze wat mij betreft lekker aan doen als we naar de Veluwe gaan.

De dag van de valpartijen

De dag was aangebroken dat opa en ik naar de Veluwe zouden gaan. Hij was al helemaal ingepakt door de verpleegsters met een dikke jas en wollen sokken. Hij had er enorm veel zin in en hij had zijn pantoffels aan. Deze had ik hem de avond ervoor al gegeven, als verassing. Toen ik mijn opa naar beneden begeleiden, liepen we onhandig met z’n tweeën van de trap af. Mijn opa kan prima zelf lopen, alleen een groot stuk lopen is niet goed voor hem. Voordat ik het wist was ik zo op mijn opa aan het letten dat ik een trede miste. Ik gleed uit, maar ik kon mij gelukkig herpakken.

Eenmaal in de auto luisterde wij naar heerlijke oude klassiekers van Andre Hazes. Blijer kon ik mijn opa niet krijgen.

Een paar uur waren wij al aan het wandelen door de Veluwe. Het was strakblauw in de lucht en zo stil, dat je alle vogels kon horen fluiten. Ik was zo afgeleid door het geluid dat ik weer ondersteboven lag. Ik was gestruikeld. Mijn opa moest erg lachen, maar daardoor kon ik ook meteen weer lachen.

Het was een geslaagde dag en ik ben een hele trotse kleindochter.

4 Cocktails met vodka die je moet proberen

Mixdrankjes en cocktails zijn al jaren ontzettend populair bij zowel het jonger als ouder publiek. Voor een heerlijke smaakbeleving of het ‘vakantiegevoel’ is een...

Wat wordt precies bedoeld met deurbeslag?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe deur of bijvoorbeeld een deurklink, komt u de term ‘deurbeslag’ regelmatig tegen. We krijgen ook regelmatig...

Dit zijn de tofste terrassen in Brussel

Brussel is een populaire stad voor een dagje op pad. De stad kent vele musea, er zijn unieke bezienswaardigheden en je kunt er uitgebreid...

Beter horen? Bel Oogvoororen

Een gehoortoestel nodig hebben is soms niet prettig. Het idee dat de eigen oren achteruitgaan door ouderdom, een aandoening of misschien wel een ongeluk....

Deze kerst en sinterklaas vieren

Het afgelopen jaar is al een ontzettend anders jaar geweest dan normaal. Het was ongeveer begin Maart dat de eerste gevallen van Covid in...

Kleden voor het kantoor

Laatst bedacht ik me dat ik er nooit zo bij stil sta wat ik draag naar het kantoor. Meestal is het een jeans en...
Vorig artikelVeilig de weg op
Volgend artikelVaderschapstesten