Je kamer opnieuw inrichten? Zo pak je dat aan!

Ben je van plan om je kamer opnieuw in te richten? Leuk idee! Toch is het altijd even zoeken wat je nou precies wilt, maar juist dat creatieve proces is belangrijk. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de verschillende dingen om je heen. Welke stijlen vind je leuk, wat zijn dingen die je aanspreken en welke dingen mogen niet ontbreken in jouw kamer? 

Verlichting

Verlichting kan een echte sfeermaker of vernietiger zijn. Als je de verkeerde verlichting hebt, kan dat afbreuk doen aan de rest van je interieur. Natuurlijk is het zonde. Denk vooraf goed na over verlichting en stel zo nodig een lichtplan op. Overweeg niet alleen hoe het nieuwe armatuur eruit zal zien, maar ook de locatie en helderheid van het licht. Maak onderscheid tussen basisverlichting, sfeerverlichting en gericht licht (waarbij je ergens op focust). Als je veel leest, werkt of studeert in je slaapkamer, zou het handig zijn als je een goed, fel licht had. Gebruik je je slaapkamer puur om te slapen? Dan is zachte verlichting wellicht geschikter. Je kunt het beste een dimmer kiezen, dan pas je de intensiteit van het licht zelf aan. Wat meteen veel indruk maakte, was de nieuwe kleur op de muren. Kleur heeft een psychologisch effect op ons, dus het is belangrijk om iets te kiezen waar je je goed bij voelt.

En nieuw kleurtje

Een nieuw kleurtje kan wonderen doen. Er zijn natuurlijk allerlei verschillende soorten kleuren maar in eerste instantie is het lekker om je muur even op te frissen met een nieuwe laag verf. Online muurverf bestellen is ontzettend eenvoudig en zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt beginnen met het opfrissen van je huis. Online grondverf bestellen is tegenwoordig ook erg gemakkelijk en dat zorgt ervoor dat je binnen no-time kan beginnen met het verven van je kamer. 

Een nieuwe indeling

Een nieuwe indeling kan soms erg makkelijk je kamer een totaal nieuwe vibe geven. Het kan er namelijk voor zorgen dat je meer ruimte creëerd en dat je meubels praktischer kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het verplaatsen van je de grote meubels, zoals je bed of je kast. Daarnaast kan je natuurlijk altijd leuk spelen met kleinere meubels. 

Planten in je kamer

Met planten in je kamer zorg je voor een levendige sfeer in huis. Je kan bijvoorbeeld allerlei verschillende soorten planten neerzetten. Daarnaast geeft het ook wat meer kleur in je kamer. De kleur groen is daarnaast gericht op positiviteit.