Kerst anno 2022

Men viert kerst tegenwoordig op allerlei verschillende manieren. Soms heeft het niks met religieuze redenen te maken. Soms schuiven we wat met de data als ons dat beter uitkomt en veel vaker viert men het liever met familie dan met vrienden. In deze blog vertel ik je hoe je de feestdagen, wanneer je ze ook viert, met vrienden kunt vieren. Lees je mee

Regel de decoraties

Decoraties kunnen helpen om de juiste sfeer te creëren en om het diner uniek te maken. Kerstdecoraties met kerst zijn wel gebruikelijk maar hoe je dat precies vormgeeft, is aan jou! Denk aan dingen als tafellakens, kaarsen en bloemen om de ruimte op te leuken. Je kan kersttakken en kerstballen en lichtjes plaatsen om de kerstsfeer op te roepen maar soms kan je al de juiste sfeer bereiken door een goede playlist aan te zetten

Ga voor een chic huisdiner

Een uniek diner voor vrienden organiseren kan een leuke en onvergetelijke ervaring zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn om alles te plannen. Je moet immers rekening houden met ieders dinerwensen en dieetwensen. Maak van tevoren een samengesteld menu en vraag aan je vrienden of iedereen het hier mee eens is. Als dat zo is, kan je de boel in elkaar gaan flansen. En vergeet er ook niet een lekker drankje bij te serveren zoals een mooie Pinot Grigio.

Een themafeestje met de hele groep

De meeste mensen houden wel van een feestje. En als je dan toch kerst met vrienden viert en dus niet met je oma aan tafel het hoeft te hebben over vroeger, kan je er maar beter helemaal voor gaan. Samen met je vrienden organiseer je een themafeestje. Regel muziek, hapjes en drankjes en ga verkleed. Zo wordt het een (kerst)feest om nooit te vergeten.

Een avondje vol spellen

Weet je niet wat je met kerst moet doen? Spelletjes zijn altijd een goed idee. Regel zoveel spellen als je kunt en maak er met je vrienden een heel toernooi van. Jullie hebben gegarandeerd een goede tijd, wat voor feestdag het ook is.

Doe toch relaxed!

Geen zin om dingen te doen? Dan halen jullie toch wat lekkers in de stad, een frituurmaaltijd bijvoorbeeld en plof je samen op de bank voor een goede kerstfilm. Het is fijn als niks moet en alles mag. En ook als jullie besluiten om de avond op die manier in te richten, met een minder luxe maar net zo lekker diner, kan daar een glaasje Pinot Grigio bij.