Ongedierte bestrijden

Ongedierte hebben in je huis is niet fijn. Zo kunnen muizen spullen kapot knagen en rare ziektes verspreiden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar muizen zijn niet het enige ongedierte wat je in je huis kan vinden. Houtwormen kunnen ook erg ververlend zijn. Houtwormen zijn insecten die zich nestelen in hout en boren vervolgens er kleine gaatjes in. Daarmee vernielen ze uiteindelijk het hout. Dat is natuurlijk niet fijn. In dit artikel vind je meer informatie over ongedierte en hoe je het ongedierte kan bestrijden. 

Houtwormen bestrijden

Houtwormen kunnen erg vervelend zijn. Vooral als je veel hout in je huis hebt kan het desastreus zijn. Houtwormen eten zich gemakkelijk een weg door houten balken, wat uiteindelijk de hele constructie breekbaar kan maken. Het is daarom een must om deze houtwormen zo snel mogelijk te bestrijden als je je realiseert dat ze in huis zijn. Je kan houtwormen op een natuurlijke en niet natuurlijke manier bestrijden. Een natuurlijke manier om houtwormen te bestrijden is om eikels neer te leggen. Houtwormen zijn gek op eikels en zal je huis voor deze eikels ruilen. Zodra je ziet dat de eikels zijn aangetast, kun je ze verwijderen door ze bijvoorbeeld te verbranden. Het lastige bij deze methode is dat je niet zeker weet of je alle beestjes hebt gevangen. Daarom moet je de methode een paar keer herhalen. Een chemische methode is benzine gebruiken. Je pakt een borstel en een bakje benzine. Wrijf vervolgens de benzine over het hout. Houd er rekening mee dat benzine mogelijke sporen achterlaat. Test deze benzine op een stuk hout dat niet zichtbaar is. De benzine is zo giftig voor een houtworm dat het onwaarschijnlijk is dat het contact ermee overleeft.

Muizen bestrijden

Muizengif is een middel dat je kan gebruiken om muizen te bestrijden. Het is effectief om muizen te doden, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor de omgeving. Er kunnen ook andere dieren helaas aan doodgaan. Je kan ook muizenvallen neerzetten.

Ongedierte voorkomen

De makkelijkste tip is natuurlijk om ongedierte te voorkomen. Zo ook een ​​houtwormplaag. Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, maar met een paar simpele handelingen kun je houtwormen makkelijk buiten de deur houden. De houtworm heeft een voorkeur voor onbehandeld hout. De houtworm kan zich gemakkelijk nestelen in dit hout. Bij houtwerk dat in contact kan komen met houtworm is het daarom aan te raden om dit te laten behandelen. Houtwerk dat binnenshuis staat, moet daarentegen goed geventileerd worden. Houtworm gedijt goed op warme vochtige plaatsen. Door de omgeving onaantrekkelijk te maken voor dit wezen, verklein je de kans dat ze je bezoeken.