Waarom gevelonderhoud belangrijk is

Het onderhouden van je huis is belangrijk. Eigenlijk net als je auto die je om de zoveel tijd langs de garage brengt is het ook belangrijk dat je het onderhoud van je huis goed in de gaten houdt. Een van de dingen die je kan doen om je huis goed te onderhouden van de buitenkant is gevelonderhoud. Wanneer je namelijk gevelonderhoud laat uitvoeren wordt ervoor gezorgd dat de voegen gereinigd worden, eventueel gerepareerd of opnieuw aangebracht worden. Het kan namelijk voorkomen dat door de jaren heen de muren of gevels van uw woning schade hebben gekregen. Het is belangrijk om dit op tijd te laten renoveren en beschermen. Behalve dat het heel belangrijk is voor de levensduur van het metselwerk ziet het er ook nog eens prachtig uit. De gevel zal er weer als nieuw uitzien. Dit zijn natuurlijk twee vliegen in een klap, goed voor het onderhoud en nog mooi ook. 

Het vervangen van de voegen

Door je gevel op tijd te laten onderhouden voorkom je ook dat je later voor dure en onverwachte reparaties te staan komt. Bij het gevelonderhoud wordt er namelijk naar alle voegen gekeken. Hele oude voegen kunnen er uitgehakt worden als dat nodig is. Vervolgens worden deze voegen vervangen. Deze voegen vervangen vergt zorgvuldig en professioneel werk. Dit wil je dus door een professioneel voegersbedrijf laten doen. Je kan ze natuurlijk altijd inschakelen als je schade hebt ontdekt aan je woning. Het is dan het best als je zo snel mogelijk actie onderneemt. Want het kan namelijk zo zijn dat de schade alleen nog maar erger wordt en u voor hoge kosten komt te staan. 

Reinigen van de gevel

Wanneer je contact op hebt genomen met een specialist die voegen kan vervangen wordt er gekeken naar de schade en wat er allemaal nodig is voor het gevel onderhoud. Wanneer de voegen nog voor een groot deel intact zijn kan er gekozen worden om de voegen te herstellen. Om goed te kunnen bepalen wat voor onderhoud er nodig is, is het belangrijk dat de specialist dit komt inspecteren. Naast het vervangen van de voegen kunt u er ook voor kiezen om direct de hele geven te laten reinigen. Hierdoor krijgt uw gevel weer een veel nieuwere uitstraling. Dit is vaak wel de laatste stap. Daarvoor is het voegwerk, het vervangen van de voegen en het impregneren gebeurd. Het impregneren is nodig om te voorkomen dat er vochtschade of schimmelvorming komt. Na het reinigen zal uw geven er weer prachtig uitzien en ook nog eens verbeterd zijn in de levensduur! Ideaal dus.