Waarom heb je een koelcel nodig?

Wanneer je dit artikel ziet als winkelier, zou je jezelf misschien wel afvragen waarom je nou een koelcel nodig hebt. De reden hiervoor is vrij simpel: een koelcel zorgt ervoor dat verse producten beter bewaard kunnen blijven. Een koelcel is namelijk een soort grote koelkast. Zoals bij koelkasten kan je deze ook instellen op verschillende standen. Hiermee stel je af hoe koud een koelcel moet. 

Een koelcel wordt niet koud genoeg

Er zijn naast de gewone koelcel ook nog een aantal alternatieven die een ruimte kouder kunnen maken. Wil je bijvoorbeeld verse producten invriezen voor de verkoop, kan je ook kijken naar een vriescel. Een vriescel zorgt ervoor dat een product een stuk sneller bevriest. Hierdoor krijgen bacteriën minder kans om uit te breiden in een vers product. Hoe lang het duurt voordat iets bevroren is, hangt van verschillende factoren af. Een van deze factoren is hoe warm het is. Doe je bijvoorbeeld een product dat 10 graden is in de vriescel, zal dit sneller bevriezen dan wanneer het 70 graden is. Een vriescel is dan ook zeker een aanrader wanneer je iets nodig hebt dat ervoor zorgt dat alles goed koud wordt. 

Hoe groot kan een koelcel zijn?

Er zijn verschillende maten in koelcellen. Dit komt doordat winkels minder grote koelcellen nodig hebben dan grote transportbedrijven,bijvoorbeeld. Wanneer je als transportbedrijf op zoek bent naar koelcellen, dan is het natuurlijk prettig dat deze net zo groot is als een zeecontainer. Dan kan de inhoud namelijk precies op een vrachtwagen. Maar zoals eerder gezegd is het in een winkel juist weer handiger om een kleinere koelcel te hebben. Ook deze opties zijn er. Dus je kan het bijna niet zo gek bedenken en de koelcel valt te maken. 

Voor welke bedrijven is een koelcel interessant?

Er zijn meerdere branches waarbij het interessant is om een koelcel te hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de horeca. Hierbij denk je misschien dat een koelcel niet nodig is, maar het tegendeel is waar. Het kan namelijk zo zijn dat de koelkasten niet groot genoeg zijn. In dit geval is het dan makkelijker om een grote koelcel te hebben. Hierdoor krijg je meer ruimte om te koelen. Ook in de bloemenbranche is een koelcel interessant. Ook bloemen blijven namelijk beter goed in een koelcel. Het is dus voor best veel bedrijven interessant om een koelcel te hebben. Of het ook voor jou interessant is hangt van een paar factoren af., Wanneer je niet genoeg hebt aan een grote koelkast en wel meer ruimte hebt, is het zeker aan te raden om een koelcel te kopen. De koelcel zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van jouw producten nog verder stijgt.