Tijdens de pandemie mijn woning opnieuw inrichten

Opeens zat ik thuis. Als gevolg van de pandemie ben ik natuurlijk mijn baan kwijtgeraakt. Maar niet getreurd want ik heb daardoor mijn passie voor deze blog schrijven gevonden. Natuurlijk was er wel een periode dat het wennen was, toen ik plots de hele tijd thuis zat. En ik was niet alleen, want iedereen zat thuis, of je nu werk had of niet, het moest thuis gebeuren. Aangezien ik nu veel meer thuis zat, vond ik plotseling ook de inrichting van mijn woning een stuk belangrijker. Ik wilde wel op een fijne, knusse en elegante plek zitten de hele dag. Daarom besloot ik als eerste taak op me te nemen om een nieuwe inrichting te creëren. En in dit artikel bespreek ik hoe ik mijn nieuwe inrichting heb aangepakt.

Schoon huis

De eerste logische stap voor een nieuwe inrichting was om mijn huis eens grondig schoon te maken. Schoonmaken is natuurlijk niet de leukste klus maar het geeft wel altijd een goed gevoel. Een gevoel van productiviteit en frisheid. Daarnaast ging ik nog een stapje verder dan alleen schoonmaken. Ik vond het ook belangrijk wat spullen weg te doen. Mensen zijn ontzettend goed in het opsparen van een huis vol spullen. Deze spullen worden uiteindelijk rommel die je nooit meer gebruikt. Deze spullen wegdoen geeft al meer ruimte en rust in je huis en natuurlijk ook plaats voor nieuwe inrichtingselementen. Je kunt spullen weggooien maar vaak zijn ze voor andere mensen nog heel waardevol. Denk er dus aan om deze spullen weg te geven of ze via marktplaats te verkopen.

Frisse lik verf

Een nieuwe inrichting is natuurlijk een hele nieuwe sfeer in je huis. Daarom leek het mij ook wel een goed idee om niet alleen nieuwe meubels te nemen maar ook de muren een frisse lik verf te geven. Aangezien mijn woning niet zo groot is heb ik er gewoon voor gekozen dit zelf te doen. Het was in totaal twee weekenden werk maar uiteindelijk was het een goede beslissing die ook best wat geld bespaarde.

Nieuwe meubels

Uiteindelijk was daar dan toch de beslissing om ook nieuwe meubels in de kamer te plaatsen. Ik begon met het kiezen van een bank. Ik had eerste een groene leren bank waar ik heel tevreden mee was maar voor de nieuwe inrichting koos ik een industriële hoekbank. Verder wilde ik ook meer planten in mijn kamer. Dit geeft een meer natuurlijke uitstraling. Verder heb ik ook een tapijt gelegd op de vloer.