Een hoekbureau zorgt voor een fijne werkplek

Het was net nog op het nieuws. Veel thuiswerkers hebben nog steeds geen goede werkplek. En dat terwijl we al sinds maart thuis aan het werk zijn! Dat levert natuurlijk veel klachten op, want met je laptop op de bank of aan de keukentafel is gewoon niet zo'n goed idee. Misschien hou je dat even vol, maar zeker geen weken. Dat gaat je op een gegeven moment echt opbreken. Je krijgt last van je nek, je schouders en je concentratie zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een goed bureau met een goede bureaustoel is essentieel om thuis goed aan het werk te kunnen. Er zijn veel verschillende versies. Ga jij voor een recht bureau of een hoekbureau?

De voordelen van een hoekbureau

Een hoekbureau geeft je meer ruimte dan een recht bureau. Een recht bureau is eigenlijk gewoon een tafel die op hoogte te stellen is. Een hoekbureau geeft je meer ruimte om al je spullen neer te leggen. Je zet de monitor van je pc of de extra monitor voor bij je laptop neer en houdt nog ruimte over om ook je agenda, je planning en alle belangrijke papieren neer te leggen. Een hoekbureau geeft je meer ruimte en dus meer overzicht.

Zijn er ook nadelen?

Voor ieder voordeel is wel een nadeel te noemen, maar deze hoeven echt niet zo zwaar mee te tellen. Zo kun je het argument aanvoeren dat een hoekbureau meer ruimte inneemt dan een recht bureau. Dat is in zekere zin ook waar. Maar het grote voordeel is dat je dan niet nog een losse tafel of een kast je naast je bureau nodig hebt om al je spullen te kunnen opruimen. Een recht bureau ziet er minder professioneel uit, dit kan een voordeel zijn, zeker wanneer je genoodzaakt bent om het bureau in de huiskamer of de (woon) keuken te zetten. Maar een hoekbureau is een echte werkplek. Een waar je je spullen gewoon kunt laten staan en waar je de volgende dag, of na je pauze gewoon weer kunt aanschuiven.

Kastjes voor onder het bureau

Heb je een hekel aan losse papieren, pennen en andere kantoorartikelen? Dan is het een idee om een mooi kastje onder het bureau te zetten. Omdat je een hoekbureau hebt, zullen je knieën niet hardhandig met dat kastje in aanvaring komen. Kies, bij het bestellen van een bureau dus direct een goed ladeblok en als je dan toch bezig bent: een goede bureaustoel. Zo kun je ergonomisch verantwoord aan het werk. Ook thuis!