Tips voor een fotoshoot

Je hoeft echt geen supermodel of filmster te zijn om een fotoshoot te houden. Ook jij kan zonder professionele fotografen een hartstikke leuke fotoshoot organiseren. Samen met je familie of vrienden kan je met deze handige tips een prachtig fotoalbum neerzetten.

Kleding

Als je een solo shoot doet kan je je net iets meer uitleven dan wanneer je een groepsfoto maakt. Bij het maken van een groepsfoto is het van belang de stijl enigszins op elkaar aan te passen. Als je allemaal een ander kleur printje aantrekt, of de een alle aandacht trekt met een shirt vol teksten en logo’s, kan dit de foto negatief beïnvloeden.

Als je een solo shoot doet, maakt het natuurlijk niet uit als je wat meer de aandacht trekt. Dat is eigenlijk alleen maar goed! Laat vooral zien wie je bent en wat je wil uitstralen.

Let bij het kleden goed op de details. Zorg dat de kreukels eruit gestreken zijn, dat het pluis en haarvrij is en dat de sieraden of andere accessoires recht zitten. Zo voorkom je dat je achteraf baalt van de imperfectie.

Verzorging                                      

Het is natuurlijk erg belangrijk om er goed verzorgd uit te zien. Wat ook van belang is, is om dit niet over the top te gaan wat betreft make-up. Al snel ziet het er hierdoor niet meer natuurlijk uit. Probeer wat kleur aan te brengen op de wangen, een beetje oogschaduw op te doen en doe wellicht wat mascara in.

Vlak voor je begint check je nog even je nagels. Zijn ze niet te lang? Zit er geen vuil onder? Ook je tanden poetsen is geen overbodige luxe. Je wil natuurlijk niet dat er vuil tussen zit tijdens de shoot!

Poseren

Op school heb je altijd geleerd dat je niet mag afkijken, maar voor een fotoshoot is het juist goed om af te kijken. Zoek op het internet naar leuke poses voor verschillende groepssamenstellingen. Ga je een familiefoto nemen? Of doe je er eentje met alleen je broer? Overal zijn verschillende opstellingen voor om het zo leuk mogelijk te maken.

Probeer als fotograaf veel foto’s te schieten, het liefst door en door. Als de personen die gefotografeerd worden continu een andere pose en gezichtsuitdrukking hebben en de fotograaf dit vastlegt, krijg je de oprechtste en spontaanste foto’s.

Het scheelt niet alleen een hoop geld, zo’n zelf georganiseerde fotoshoot, maar het is ook een onwijs leuke ervaring! En de mooiste foto? Die belandt natuurlijk op een mooie plaat aan de muur als wanddecoratie.