De leukste vacatures voor ouderen

Een groot deel van je leven ben je aan het werk. Het kan daarom gek zijn om te stoppen met werken wanneer je een leeftijd bereikt waarop dit als logische stap wordt gezien door de omgeving. Misschien voel je nog helemaal geen behoefte om met pensioen te gaan. Blijven werken brengt namelijk heel erg veel voordelen met zich mee. Herken jij jezelf hierin? Lees dan zeker even verder.

Misschien heb je het gevoel dat je een uitzondering bent als je graag wil blijven werken. Het tegendeel is waar. Er zijn genoeg ouderen die graag bezig blijven op de arbeidsmarkt. Niet voor niets zijn er genoeg leuke vacatures voor senioren te vinden. Voor we je hier meer over vertellen, gaan we dieper in op de voordelen die blijven werken met zich meebrengt.

Voordelen van blijven werken

Werken als oudere heeft veel pluspunten. De belangrijkste zijn:

  • Als ervaren werknemer heb je ontzettend veel kennis en ervaring. Dit is heel waardevol voor organisaties;
  • Deze kennis kun je vervolgens weer overdragen op een jongere generatie;
  • Je blijft lekker in beweging én sociaal actief;
  • Het heeft natuurlijk ook financiële voordelen.

Het is dus duidelijk dat blijven werken zeer aantrekkelijk is. De belangrijkste reden is natuurlijk dat je je er fijn bij voelt en echt de motivatie hebt om lekker aan de slag te blijven.

Pluspunten voor een werkgever

Misschien vraag je je af wat het dan voor voordelen heeft voor een organisatie om ouderen aan te nemen. Dat gaan we je vertellen: ook erg veel. Werkgevers zijn onder andere blij met de kennis en ervaring die komt kijken bij het aannemen van een senior. Daarbij zijn ouderen vaak sociaal vaardiger dan jongeren én zijn ze enorm loyaal. Alle reden dus om vol zelfvertrouwen te solliciteren op die aantrekkelijke functie! 

Maar wat ga je doen voor werk? Hier springen wij, van Oudstanding, bij om jou te helpen.

Het uitzendbureau voor ouderen

Oudstanding is hét uitzendbureau voor senioren. Dit doen wij al meer dan 20 jaar met alle liefde. Wat wij bieden? De leukste en meest uitdagende functies voor senioren in de branches onderwijs, zorg en hospitality. De organisaties zijn erg divers, van het grote MKB tot instellingen. We durven met zekerheid te zeggen dat we elke oudere die graag blijft werken kunnen koppelen aan een goede en fijne werkgever.

Voorbeelden vacatures

We verklapten net al dat we voornamelijk vacatures hebben binnen de zorg, het onderwijs en de hospitality. Bij elke functie blijf je lekker actief, zowel fysiek als op sociaal gebied. Een praatje maken hoort erbij. Neem je graag een kijkje tussen ons aanbod? Twee leuke voorbeeld vacatures binnen het onderwijs zijn surveillant onderwijs en examen surveillant. Binnen de zorg kun je denken aan functies als het bezorgen van medicijnen en het uitdelen van materialen in een ziekenhuis. 

Neem een kijkje tussen de actuele functies

Ben je na het lezen van deze voordelen en voorbeelden enthousiast én nieuwsgierig geworden? Loop je wel warm voor het blijven werken na je pensioengerechtigde leeftijd? En kun je nog blijven werken? Kijk dan tussen alle actuele vacatures. Zit er een pareltje tussen die je aanspreekt? Solliciteer dan snel, voordat hij weg is. Vervolgens neemt het team van Oudstanding contact met je op om een intake in te plannen. Verloopt dit soepel, dan wordt er een interview met de opdrachtgever ingepland. 

Dus behoor je tot de ervaren generatie en blijf je graag werken? Sta je nog middenin de samenleving? Neem een kijkje op de website en hopelijk tot snel!