Zo vind jij jouw droombaan!

Heb je de ambitie om al binnenkort te gaan werken en wil je direct jouw droombaan vinden? Dan is het slim om al te gaan kijken wat je belangrijk vindt en wat jouw droombaan daadwerkelijk inhoudt. Hier kom je achter door bijvoorbeeld voor jezelf op te schrijven wat je belangrijk vindt in je werk en hoe je dit wilt laten terugkomen. Daarnaast is het belangrijk om je te verdiepen in bepaalde functies en hoe je dit verder wilt gaan aanpakken. Daarbij kan je ook direct kijken in wat voor werkomgeving je wilt zitten. In deze blog geven we je een aantal van deze tips om dit direct op te pakken. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Wie ben jij en wat vind je belangrijk

Je zal waarschijnlijk met het kijken naar leuke en goed betaalde vacatures. Toch adviseren wij om eerst naar jezelf te kijken. Wat vind jij belangrijk en wat vind jij belangrijk om uiteindelijk terug te zien in je werk? Waarschijnlijk zal je in het begin eerst nog voornamelijk zeggen: ik zoek werk. Maar wanneer je dit niet eerst goed onderzoekt zal je zien dat je lang niet altijd gemakkelijk aan een baan kom of zal je er al snel achter komen dat je niet op je plek zit. Het is daarom belangrijk om te kijken naar bepaalde factoren die jij belangrijk vindt. Ga eerst jezelf na, wat is volgens jou belangrijk om terug te zien in je werk? Wil je het liefst zoveel mogelijk geld verdienen of vind je ontwikkeling veel belangrijker? Wanneer je hierachter bent is het slim om je te verdiepen in bepaalde functies.

Verdiep je in bepaalde functies

Er zijn allerlei verschillende functies. Waarschijnlijk weet je van jezelf al een beetje in welke categorie of in welke branche je opzoek wilt gaan naar werk. Toch zal je zien dat er nog steeds veel functies overblijven en allerlei variaties op bepaalde functies zijn. Hoe weet je nou wat bij jou past? Het is helemaal niet raar om is op verschillende functies te solliciteren. Op basis van bepaalde gesprekken kan je goed beoordelen wat je nou echt belangrijk vindt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke elementen binnen je functie belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan leiding geven of juist helemaal niet. Wil je de verantwoordelijkheid hebben of wil je voornamelijk opdrachten uitvoeren? Dit zijn dingen die belangrijk zijn om te ontwikkelen en erachter te komen wat jij hierin belangrijk vindt.