Verticale lamellen, voor vrijwel elk raamtype

Verticale lamellen is een raambekleding die veel wordt gebruikt, en een ander woord hiervoor is lamelgordijnen. Er is een tijd geweest dat ze helemaal niet gebruikt werden in huis, maar tegenwoordig weer wel. Er zijn verschillende soorten verticale lamellen, zoals kunststof, stoffen en aluminium. Het handige met verticale lamellen is dat het vaak niet uitmaakt wat voor soort raam je hebt, want ze zijn ook te gebruiken in bijvoorbeeld een schuin raam. Uiteraard worden de verticale lamellen dan op maat gemaakt, zodat ze precies passen. Hierdoor maakt het ook niet uit hoe hoog of breed de verticale lamellen moeten zijn, want alles is mogelijk. Je kunt ook zelf de lichtinval en de privacy bepalen met verticale lamellen. Voor welke kleur lamellen ga jij?

Kleuren lamellen

Er zijn vaak verschillende kleuren lamellen, zoals zwart, wit of grijs. Het ligt er maar net aan welke kleur in de ruimte past waar de lamellen komen te hangen. Het is daarom belangrijk om vooraf een kleurstaal te gebruiken, zodat je kunt kijken welke kleur het beste past in de ruimte. Winkels die lamellen verkopen sturen vaak gratis kleurstalen naar je op als je dit wenst. Uiteraard is het ook mogelijk om advies te vragen aan de medewerkers van die winkels. En ben je niet op zoek naar lamellen, maar wel naar plisse gordijnen? Lees dan even verder!

Plissé gordijnen

Naast lamellen worden ook plissé gordijnen veel gebruikt in woningen. Dit komt omdat ook deze raambekleding geschikt is voor elk raamtype, en je kunt deze dus ook gemakkelijk op maat laten maken. Heb je een plafondraam? Ga dan voor plissé gordijnen. Of heb je een draaikiepraam? Ook dan zijn plissé gordijnen de oplossing. Plissé gordijnen op maat bestellen kan vaak overigens gemakkelijk online, alleen moet je dan wel beslissen welke plissés je wil hebben. Zo heb je vaak de keuze uit dubbele gordijnen, of gordijnen met één laag stof. Daarnaast kies je ook de bediening, bijvoorbeeld elektrisch of een handgreep. Als je niet weet welke opties het beste passen bij jouw situatie, dan kun je altijd advies vragen aan de desbetreffende webshop. Zorg er in ieder geval voor dat je de juiste afmetingen doorgeeft, zodat de plissé gordijnen op de juiste manier gemaakt worden. Overigens is het met deze gordijnen ook mogelijk om vooraf even wat kleurstalen te bekijken, zodat je altijd de juiste kleur uitkiest. Voor welke raambekleding ga jij?