Deze kerst en sinterklaas vieren

Het afgelopen jaar is al een ontzettend anders jaar geweest dan normaal. Het was ongeveer begin Maart dat de eerste gevallen van Covid in Nederland echt begonnen op te lopen en sindsdien hebben we constant ingrijpende maatregelen gehad in ons dagelijks leven met betrekking tot het in de kiem smoren van de pandemie. Daardoor zijn veel normale jaarlijkse gebeurtenissen heel anders verlopen dan anders. Denk bijvoorbeeld aan op zomervakantie gaan. Waar we normaal gesproken de hele wereld over vliegen om vakantie te vieren was dat deze zomer niet mogelijk. En zelfs in Europa was het niet mogelijk om in sommige landen op vakantie te gaan of mensen moesten plotseling halsoverkop terug wanneer het land op code oranje ging. Het ziet er naar uit dat ook de feestdagen in December anders zullen zijn dan normaal. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je deze kerst en sinterklaas kunt vieren ondanks de maatregelen

Stuur geschenken op

De kans is heel groot dat een normale kerst waar we met de hele familie rond de tafel zitten geen mogelijkheid is dit jaar. Zeker voor oudere familieleden zoals opa’s en oma’s is de kans op een coronabesmetting te groot. Natuurlijk geldt dit ook voor het Sinterklaasfeest. Maar we kunnen natuurlijk wel gewoon de cadeautjes naar elkaar opsturen. Op deze manier wordt het toch nog een leuke kerst. Aangezien het wel zo leuk is om de cadeautjes in een mooie verpakking te sturen, kun je kiezen voor een geschenkdoos.

Doe het diner via videobellen

Oudere mensen zoals opa’s en oma’s vallen nu eenmaal onder de risicogroepen met betrekking tot corona. Maar het is ook wel ontzettend verdrietig dat deze opa’s en oma’s niet met familie aan het kerstdiner kunnen zitten. Ouderen hebben sowieso over het algemeen wat minder sociale contacten dus vooral voor hun zijn zulke familiemomenten ontzettend belangrijk. Een oplossing is om ze toch te laten aanschuiven via videobellen. Het zal misschien even lastig zijn om oma uit te leggen hoe videobellen via een laptop werkt maar als het lukt kan het toch heel gezellig zijn. Het is niet zo leuk als een normale kerst maar beter dan een kerstdiner in je eentje moeten opeten. Hopelijk gaat het snel een betere kant op met de pandemie en kunnen we gewoon weer allemaal bij elkaar zijn en de feestdagen normaal vieren.