Kleden voor het kantoor

Laatst bedacht ik me dat ik er nooit zo bij stil sta wat ik draag naar het kantoor. Meestal is het een jeans en een blouse en een setje laarzen. Prima, niks mis mee. Maar echt spannend is het ook niet. Toen dacht ik, wat zou ik dan willen dragen? Bij heel veel voelde ik me niet op m’n gemak. Een korte broek? Nee dat is niks voor het kantoor. Wat dan wel? In deze blog vertel ik het je. Een goede outfit kan namelijk enorm motiverend werken. Lees je mee?

Comfort is key

Een hele dag werken, vraagt een hoop energie. Dan wil je de dag natuurlijk wel in comfort doorbrengen. Dat kan alleen als je kleding dat ook toelaat. Als het niet persé nodig is draag ik dan ook liever geen hakken. En ja, ook ik vind dat soms jammer want ze maken van iedere outfit iets extra’s. Maar die elegantie kan je ook met andere schoenen winnen. Zoals met deze dames schoenen in het Philippe model. Heerlijk zacht en toch stijlvol en degelijk. Perfect voor zowel het kantoor als daarbuiten. Dat comfort wil je namelijk altijd wel.

Een pak op maat mag niet ontbreken

Bij de heren zien we op het kantoor vaak pakken. Voor vrouwen staat daar vaak een jurk tegenover. Deze kunnen echter makkelijk te kort zijn. Ga altijd voor iets tot op de knie. Zo houd je je outfit professional en het maakt ook dat je je vrijer kan bewegen. Dat is dan toch weer dat stukje comfort wat ik zojuist noemde. Een mooie jurk kan je in verschillende winkels kopen. Het is belangrijk dat deze goed past omdat het er anders snel slonzig uitziet. Liever geen jurk? Een mooi getailleerd damespak staat ook super wanneer je voor een iets chiquere look gaat dan de ‘jeans en blouse’.

Accessoires maken er wat van

Maar als je het meestal bij de simpelere outfits houdt, zoals ik, dan wil je toch dat je outfit iets uitstraalt. Hoe je dat kan doen, is door middel van accessoires. Kleine oorbellen of een halsketting kunnen je outfit net een beetje extra speciaal maken. We houden immers allemaal van glimmertjes. Ook met je make-up of met een haar accessoire is dit goed te doen. En je kan er nog leuk mee experimenteren ook.

Overal het algemeen kan er heel veel op de werkvloer. Niet zeker? Vraag het even na. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt!