Een blijk van waardering

De laatste weken van het jaar zijn vaak hectisch binnen een bedrijf. Dit vergt soms een stapje extra van jouw medewerkers om toch het jaar goed af te kunnen sluiten. Vaak moet er dan nog veel gebeuren. Ondanks dat de laatste weken soms zwaar kunnen zijn, zijn het ook de soms de mooiste weken van het jaar. December staat toch in het teken van geven, gezelligheid en er voor elkaar zijn met mooie initiatieven zoals Serious Request. Zo kun je medewerkers ook een blijk van waardering geven op verschillende manieren. Om jou te helpen hebben we een aantal cadeau ideeën voor de feestdagen genoteerd.

Een persoonlijk kerstpakket

Het kerstpakket is natuurlijk het klassieke geschenk om te geven tijdens de feestdagen. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf is het soms lastig om een persoonlijk kerstpakket te geven. Mocht je niet veel medewerkers in dienst hebben of dit jaar extra aandacht er aan willen schenken dan is een persoonlijk kerstpakket natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt namelijk je eigen kerstpakket samenstellen. Op deze manier kun je iedere medewerker een persoonlijk pakket bieden die aansluit bij zijn persoonlijkheid en wat hen bezig houdt. 

De cadeaubon van ons allemaal

Een kerstattentie geven is natuurlijk hartstikke leuk maar soms kun je de plank flink misslaan. Om scheve gezichten te voorkomen en iedereen tevreden te houden kun je er ook voor kiezen om een cadeaubon te geven van bijvoorbeeld Bol.com of Amazon. Op deze webwinkels heb je bijna alles wat je maar kunt bedenken. Hiermee kun je jouw medewerkers zelf de keuze laten maken om een cadeau te kiezen voor een X bedrag. Omdat een cadeaubon soms wat karig overkomt kun je altijd een kleinigheidje erbij doen zoals een lekkere fles wijn. 

Cadeaus laten kiezen

Vind je een cadeaubon toch te onpersoonlijk? Laat je medewerkers dan zelf kiezen voor een bepaald bedrag. Geef bijvoorbeeld de sites door waar het geschenk aangeschaft kunnen worden voor een bepaalde deadline. Hiermee zorg je ervoor dat je toch een persoonlijk cadeau kan geven wat naar wens is. Om hier een leuke draai aan te geven kun je er ook voor kiezen dat medewerkers een cadeau voor hen zelf moeten kiezen en een cadeau voor een collega. Je kunt dan op de dag van het uitdelen een leuk cadeau spel spelen met de medewerkers. Hiermee sluit je het jaar met plezier en vol verrassingen af. En natuurlijk aansluitend een borrel voordat iedereen naar huis gaat!