Gala van het jaar  

Ik kijk er super erg naar uit. Mijn school organiseert voor alle laatstejaars een eindgala. Mijn vriendinnen en ik hebben al super veel plannen over hoe wij ons gaan klaarmaken en aan gaan kleden. Het gala wordt in de aula gehouden van onze school. Er zullen ongeveer 50 mensen aanwezig zijn. Ik zelf zit ook in de organisatie van het gala en ik kan je vertellen, er moet nog een hele hoop gebeuren.

Organiseren

Samen met mijn vrienden en vriendinnen zit ik in het organisatie comité van de school. Wij organiseren dingen van sportdagen tot eindgala’s en opendagen. Dit vinden wij erg leuk om te doen.

Dit jaar hangen wij er een leuk thema aan vast, namelijk back tot he 90’s. Alle eindejaar studenten zijn in of na het jaar 2000 geboren. Dit maakt het natuurlijk extra leuk om uit te pakken. De verlichting en de DJ is al geregeld, alleen de uitnodigingen en hapjes moeten nog geregeld worden. Dit moet snel gaan, want over twee weken is het gala al.

Shoppen met de meiden

Voor een gala moet je er natuurlijk top uitzien. Met mijn vriendinnen kijken we naar grote maten jurk en ik moet nog een korset kopen voor onder de jurk. Dit vind ik er mooi uitzien en past echt bij het thema. Ik zit te denken aan een lange jurk, maar wel een beetje casual. Mijn vriendinnen houden echt van over de top, dus daar gaan zij ook voor. Het is ook de bedoeling dat – net zoals in Amerika – de vrouw een bloem om haar pols draagt. De meiden en ik zijn goed geslaagd. Het gala kan beginnen.

Het gala

Het is eindelijk zo ver. Wij mogen onze mooie jurken laten zien op het eindejaar gala. De mannen zijn ook mooi gekleed en het comité het alles goed geregeld. De muziek is goed, de hapjes zijn lekker en de aula is leuk versierd. Ik hoop dat ik het de hele avond volhoud met mijn strakke korset. ‘

Het is tijd om te dansen. De mannen kiezen een vrouw uit, waar hij graag mee wilt dansen. De vrouwen mogen dan ja of nee zeggen. Gelukkig doet iedereen leuk en gezellig mee. Zelfs de docenten zijn aan het dansen. Uiteraard wordt er geen alcohol geschonken en moeten de lichten om half 1 in de nacht uit. Morgen moeten wij allemaal weer naar school, maar vallen gelukkig de eerste twee lessen al uit. Op een mooie avond en afsluiting van de middelbare school. Ik ga nog even verder dansen.