Een loungeset kopen: wat moet je weten?

Velen hebben deze zomer gekozen voor de staycation, oftewel een vakantie in eigen land met als thuisbasis je eigen huis. Je ondernam wat leuke uitjes en ondertussen sliep je in je vertrouwde bed. Doordat veel mensen voornamelijk thuis waren deze zomer, gingen we ook meer aandacht besteden aan onze woning en tuin. Eindelijk pakten we die klusjes op waar we steeds maar geen tijd voor hadden. En juist omdat we dit jaar minder uitgaven aan de vakantie, hadden we ook wat budget om onze woonsituaties te verfraaien. Steeds populairder daarbij worden de loungesets. Het is dan ook een echte aanwinst voor tuin of terras. Ideaal om lekker comfortabel buiten te kunnen zitten. En het mooie is dat het helemaal niet duur hoeft te zijn. Lees in deze blog wat je moet weten als je een loungeset koopt.

Ruimte bepalen

Het eerste wat je moet doen als je een loungeset gaat kopen, is bepalen hoeveel ruimte je ervoor hebt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het aanbod van Tuinmeubelland. Je kan daar je zoekopdracht filteren door onder andere aan te geven hoeveel zitplaatsen je wil. Ze hebben allerlei opties van 1 tot 9 zitplaatsen. Dus heb je een kleine tuin waar je vooral voor jezelf een lekker zitplekje wil creëren, dan heb je de keuze uit vele mooie loungestoelen in verschillende prijsklassen. Naar wens kan je er bijvoorbeeld nog een mooie loungetafel bij kopen. Zit je geregeld met je gezin, andere familieleden en vrienden op jullie terras of in de tuin, dan ga je voor een grotere loungeset. Bijvoorbeeld met een chaise longue of hoekbank erin. Je kan daarbij aangeven of je liever een hoge of lage loungeset wil. Bij een lage zit meestal een bijzettafeltje en zo’n set is ideaal voor thee-, koffie- of borreltijd. Een hoge set wordt vooral gekozen om er ook te kunnen eten, want er zit meestal een tafel bij die wat hoger is dan een bijzettafeltje en de rugleuningen van de zitplekken staan vaak ook wat meer rechtop, zodat je er makkelijk van kan eten.

Materiaal en onderhoud

Vervolgens maak je de keuze uit het materiaal, waarbij je persoonlijke smaak en stijl belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van het frame en de kussens. Houd je van wicker, rope, hout, polywood of aluminium? Bij die keuze kan ook meespelen hoeveel onderhoud het materiaal vergt. In principe zijn alle loungesets voor buiten bestand tegen regen, maar de kussens van all-weather loungesets zijn wel veel sneller droog dan andere typen. De hoes en schuimvulling van de kussens bij deze sets zijn waterproof. Wanneer je verwacht de set een tijdje niet te gebruiken, is het wel aan te raden deze af te dekken en de kussens binnen op te bergen. Zo voorkom je dat de set vies wordt door stof uit de lucht, vogeluitwerpselen en spinnenwebben. Nu je dit allemaal weet, ben je er helemaal klaar voor jouw mooie set te gaan bestellen!