Verhoog je productiviteit met een kamerplant!

Een van de meest geliefde manieren om het huis gezelliger in te richten, is met planten. Het geeft niet alleen kleur aan je inrichting, maar ook meer sfeer omdat je iets toevoegt aan je interieur dat leeft. Dat laatste brengt nog een ander voordeel mee, want een plant zorgt voor meer zuurstof in je kamer. Het zuivert de lucht, waardoor je geniet van een frissere lucht in huis dan als je geen planten hebt. Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat je je beter kan concentreren tijdens het werken en studeren als er een plant in je werkkamer staat. Je voelt je niet alleen gelukkiger, maar je productiviteit verhoogt ook nog eens met 15%! Aangezien komende tijd velen voorlopig nog geheel of gedeeltelijk thuis zullen werken en studeren, kunnen zij volop hun voordeel doen met deze mooie eigenschappen van planten. Maar wie geen groene vingers heeft, weet wellicht niet wat voor plant te kopen. Er is namelijk een behoorlijk groot aanbod kamerplanten. Deze blog helpt je verder!

Een goede plek voor je plant

Ga je kamerplanten bestellen, dan is het van belang te kijken naar de ruimte die je ervoor hebt. Kies een mooi klein plantje voor bijvoorbeeld op je bureau of voor een hangplant als je weinig plek hebt. Heb je een vrije hoek in de kamer waar een mooie grote plant kan staan, ga dan bijvoorbeeld voor een palm plant. Ze geven een tropische uitstraling aan je interieur en zijn echte eyecatchers. Vind je het leuk als je plant niet alleen groen is, maar ook mooie bloemen heeft? Check dan het aanbod bloeiende kamerplanten, zoals de Flamingoplant of Anthurium genoemd. Deze is in verschillende varianten te krijgen, bijvoorbeeld met licht rode, witte, licht roze of rode bloemen. 

Ventilatie en luchtvochtigheid

Goede ventilatie is een hot item op het moment. Nu kunnen we nog lekker de ramen open laten, maar als het straks kouder wordt, is dat een minder goede optie. Dan is het aan te raden voor een plant te gaan met een hoge luchtzuiverende kwaliteit, zoals de Kentia Palm, de Lepiaplant en de Blauwvaren. Is de luchtvochtigheid in je kamer laag en moet je plant dus goed tegen droogte kunnen, dan is een vetplant een goede keuze. Ze worden steeds populairder, want het is een groot voordeel dat ze zich goed kunnen aanpassen aan hun omgeving. Vaak hebben ze wat dikkere bladeren dan andere plantensoorten, omdat ze de eigenschap hebben water op te slaan in hun bladeren, wortels of stengel. Hierdoor zorgen ze er zelf voor dat ze weinig kans hebben op uitdroging.

Een mooie bloempot voor een mooie plant

Uiteraard verdient elke plant het te staan in een mooie sierpot. Ook het aanbod van bloempotten voor binnen is erg divers. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, vormen en maten. Zo zijn er mooie exemplaren in natuurlijke kleuren, iets wat op het moment erg in is. Denk aan groene, oranje en bruine potten en dan als materiaal aardewerk of keramiek. Maar hou je juist van een meer uitgesproken uitstraling, ga dan voor een zilveren, gouden of bronzen bloempot. Ook zijn er sierpotten verkrijgbaar in grafische of tropische prints. Zoek je een sierpot die goed past in je moderne interieur, dan kies je voor grijs of zwart. Een stoere uitstraling geef je met een vierkante of rechthoekige bloempot. Past een traditionele vorm meer bij je, dan kies je voor een ronde of ovale vorm. Sierpotten zijn daarnaast in verschillende materialen te krijgen, zoals in metaal. Zo past een bloempot van zink zowel bij een klassiek als trendy interieur. Maar ook rotan manden of rietwerk zijn prachtige opties om een mooi statement mee te maken in je woning. Veel plezier met je keuze!