Hoe maak je de lekkerste oliebollen zelf?

Met kerst en oud en nieuw in de aantocht denkt iedereen meteen aan oliebollen, en niet voor niets! Deze horen natuurlijk echt bij de decembermaand, en zijn gelukkig helemaal niet zo moeilijk zelf te maken. Het internet staat vol met recepten, maar het is natuurlijk nóg makkelijker als je gebruik maakt van een goede kant en klaar mix. De oliebollenmix van Koopmans bijvoorbeeld, komt keer op keer goed uit consumententesten. Met deze oliebollenmix is het super makkelijk om zelf oliebollen te maken, want je hoeft er zelf amper wat aan toe te voegen. Het enige wat je echt nodig hebt is een frietpan, en als je die niet hebt kun je een grote, normale pan gebruiken waar je olie in doet.

Zelf bakken is het allerleukst

Je kunt natuurlijk prima oliebollen in de winkel of in een oliebollenkraam kopen, maar zelf maken is echt het lekkerst. Niet alleen zijn ze dan een stuk verser, maar je hebt ook zelf invloed op wat je er allemaal in doet. De een houdt van rozijnen, de ander niet, maar je kunt er ook stukjes appel of ander fruit indoen, of zelfs stukjes chocolade. En wil je echt uitpakken tijdens de feestdagen? Koop dan ook de cakemix en broodmix van hetzelfde merk. Deze zijn ideaal voor tijdens het kerstontbijt, en net zo lekker als de mix voor oliebollen.

Maak er een traditie van

Heb je kinderen en wil je ze graag leren koken? Dan is het leuk om er een traditie van te maken om elk jaar met kerst zelf van alles te bakken. Dit hoeft echt niet meteen aan de hand van een eigen recept te zijn, maar kan ook prima met een kant en klaar mix. Zo laat je kinderen zien hoe al deze baksels worden gemaakt, en zullen ze deze veel meer waarderen als ze eenmaal klaar zijn. Ga je voor de cakemix om ’s avonds aan de visite uit te delen? Laat de kinderen er dan slagroom bij kloppen, en koop wat vrolijke strooisels om er overheen te doen, zoals gekleurde confetti. Zo maak je er een heus feestje van, en het is nog lekker ook!

Heb je al ooit zelf brood gebakken?

Nog even wat extra aandacht voor bovengenoemde broodmix, want zelf brood bakken is echt ontzettend lekker! Waar je oliebollen beter in de schuur kunt bakken (door de vettige lucht en geur) kun je brood juist prima in de keuken bakken. De zalige geur die er vanaf komt is bijna verslavend, en de smaak van versgebakken brood onbetaalbaar. Als je eenmaal deze bakmix hebt ontdekt wil je nooit meer kant en klaar brood uit de supermarkt, want dat kan echt niet tegen zelf gebakken brood op. Al geprobeerd?