Last van haaruitval? Zo kun je het behandelen

Oververmoeidheid, ouderdom of onderliggend lijden. Er zijn tal van oorzaken van haaruitval. Op het moment dat je last van haaruitval hebt, staat dit je mogelijk direct tegen. Haaruitval wordt immers vaak geassocieerd met een niet al te positief beautybeeld.

Wil jij graag iets aan jouw haaruitval gaan doen? Dan is het prettig om te weten dat je hier meerdere mogelijkheden voor hebt. Sterker nog; er zijn meerdere behandelingen mogelijk waarmee je haaruitval kunt voorkomen. Of het probleem ten gevolge van de haaruitval op kunt lossen.

Kies voor een haartransplantatie

Gaat het kwijtraken van de haren bij jou echt snel? Dan kun je ervoor kiezen om een haartransplantatie te ondergaan. Hierbij worden als het ware haarwortels in jouw hoofdhuid ‘geschoten’, waar deze haren weer aan gaan groeien. Na enige tijd – vaak duurt dit wel een paar maanden tot een jaar – krijg je weer een mooie haardos.

Bijkomend voordeel: de haartransplantatie kosten vallen ook reuze mee. Mogelijk kun je ook bij jouw verzekeringsmaatschappij nagaan of je hier wellicht verzekerd voor bent.

Gebruik de juiste voedingssupplementen en shampoo

Haaruitval kan ook te wijten zijn aan een ongezonde leefstijl. Mocht daar bij jou sprake van zijn, kun je ervoor kiezen om voedingssupplementen te nemen. Dit zijn bijvoorbeeld tabletten of drankjes die uit bepaalde voedingsstoffen bestaan. Doordat jouw lichaam deze voedingsstoffen binnenkrijgt, bestaat de kans dat de haaruitval efficiënt tegengaan wordt.

Daarbij is het ook aan te raden om altijd de juiste shampoo te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld nooit shampoo waar sulfaten en/of parabenen in zitten. Dergelijke bestanddelen zorgen alleen maar voor beschadigingen aan het haar; zorg daarom dat je heel kritisch bent bij het uitkiezen van nieuwe shampoo.

Beter voorkomen dan genezen

Sowieso is het beter om haaruitval op voorhand al te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld met onderstaande tips:

  • Zorg voor een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon.
  • Probeer de vorming van stress zoveel mogelijk te voorkomen. Ervaar je wel stress? Doe daar dan zo snel mogelijk iets aan.
  • Gebruik alleen de juiste haarverzorgingsproducten.
  • Pas op met de hitte van een föhn, krultang, stijltang en aanverwante apparaten.
  • Pas op met het dragen van (strakke) hoofddeksels. Het dagelijks dragen van een pet kan ook debet zijn aan haaruitval.
  • Pak voldoende rust. Ook slaaptekort is namelijk één van de mogelijke oorzaken van het uitvallen van de haren.
  • Verzorg je haren goed. Dit is een vrij algemene tip, maar wel één van de belangrijkste.