Verschillende functies van led verlichting

Er zijn veel verschillende lampen, de meest bekende zijn de gloeilampen en de led lampen. Echter kan het moeilijk zijn om de juiste led lampen te kiezen voor in en rond je huis. Er is namelijk een breed aanbod in deze lampen. Zo zijn er ledinbouwspot, dimbare led lampen en led wandlampen. Ook zijn er led lampen voor zowel buiten als binnen. Nu begrijpen wij dat de keuze maken voor led lampen heel moeilijk kan zijn. Daarom hebben wij een artikel geschreven. Waarin we je meenemen in een aantal keuzes en voordelen van de led lampen. 

Soorten led lampen

Led lampen zijn een goede keuze. Echter zoals ook al gezegd in de introductie, is het moeilijk om te kiezen tussen alle led lampen die er op de markt te koop zijn. Zo heb je bijvoorbeeld in de badkamer andere lampen nodig dan in de keuken. Een goede aanrader voor in de gang of een andere ruimte met weinig licht, is de led wandlamp. Deze kan je aan de muur vastmaken. Wanneer je deze hebt verbonden met je slimme verlichting kan je deze zelfs van afstand aan en uitzetten. Dit is een groot voordeel wanneer je al in bed ligt en het licht beneden uit vergeet te zetten. Deze lampen zijn dan ook een echte aanrader om aan te schaffen. 

Hoe lang gaat een led lamp mee?

LED lampen gaan erg lang mee. Ze zijn beoordeeld op 20 to 50.000 uur. Dit betekent dat de lampen in het gunstigste geval tot zo'n 20 jaar meegaan. Dit is ten opzichte van de gloeilampen een heel groot voordeel. En is het ook mede hierom dat led lampen een goede keuze zijn voor bij jou binnen of buiten. 

Led lampen voor boven de eettafel

Wanneer je op zoek bent naar LED lampen voor boven de eettafel, dan moet je op een aantal zaken letten. Het eerste waar u op moet letten, is een lamp met een laag voltage. Het tweede waar je op moet letten is een lamp met een dimmer. Deze twee dingen zijn erg belangrijk. Als een lamp geen laagspanning heeft, zal deze te veel warmte creëren en snel doorbranden. Als een lamp geen dimmer heeft, kun je de helderheid niet regelen.

 

Dit was alweer de blog over led verlichting. Ik hoop je hiermee goed geïnformeerd te kunnen hebben over de verschillende functies die verlichting hebben.