Hoe vind je de meeste voordelige zakelijke energiedeal?

Beschik je over een bedrijfspand, een kantoor of een magazijn waar je een zakelijk energiecontract voor nodig hebt? In dat geval is het aan te raden om te beginnen met energie vergelijken zakelijk om op die manier een zo voordelig mogelijk energiecontract voor je bedrijf te kunnen scoren. Dat is één van dé manieren om de goedkoopste energiedeal te krijgen. Hoe het vergelijken van zakelijke energie precies werkt en waar je nog meer op kunt letten om geld te besparen op je energierekening lees je in dit artikel.

Stap altijd over als dat mogelijk is

Wat misschien wel de belangrijkste tip is, is om over te stappen op het moment dat dat kan. Wanneer je een zakelijk energiecontract afneemt, krijg je te maken met een opzegtermijn en een einddatum. Dit zijn data die je vooraf al moet opschrijven, zodat je precies weet wanneer je de overstap kunt maken naar een nieuw energiecontract. Veel ondernemers weten niet dat ze altijd ergens anders goedkoper uit zijn wanneer ze eenmaal een energiecontract hebben afgenomen. Je moet de tijd van je contract afmaken en kunt in de opzegtermijn weer overstappen naar een andere deal. Vergeet dit niet om te doen, omdat je anders sowieso niet de laagste prijs voor je zakelijke energie betaalt. Zakelijke energieleveranciers willen graag nieuwe klanten trekken en zullen daarom altijd blijven strooien met goede kortingen en aanbiedingen. Het maakt niet uit of je een contract voor mkb energie of grootzakelijke energie nodig hebt – er is voor iedere situatie een scherpere deal te vinden.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Nu je weet dat je altijd actie moet ondernemen wanneer dat kan en mag, is het wel zo handig om te weten hoe je dat dan precies moet doen. Onze tip? Gebruik een zakelijke energievergelijker om zo op een snelle en eenvoudige manier erachter te komen waar je het meest voordelig uit bent. Een zakelijke energievergelijker is een online tool die voor jou op zoek gaat naar de beste match. Het enige wat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Wil je bijvoorbeeld overstappen op een groen energiecontract of wil je gebruik maken van flexibele energietarieven? Dan moet je dat aangeven in de zakelijke energievergelijker. Het grote voordeel van zo’n tool is dat je hier gegarandeerd de beste deal scoort, omdat de tool onafhankelijk is. Je hoeft dus niet verder te zoeken want je krijgt het complete aanbod te zien.

Let goed op je opzegtermijn en einddatum

Hierboven hadden we het al even over hoe belangrijk de opzegtermijn en de einddatum zijn, wil je niet te veel betalen voor je zakelijke energie. Dat zit namelijk zo: de opzegtermijn is de periode waarin je je contract mag stopzetten om over te stappen naar een ander energiebedrijf. Per energieleverancier verschilt het hoe lang deze opzegtermijn is: de één hanteert een termijn van 30 dagen en de ander een termijn van drie maanden. Besluit je om eerder over te stappen? Dan ontvang je een zogeheten opzegboete; een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog af had moeten nemen. De energieleverancier heeft immers op basis van jullie afspraak energie ingekocht en die energie moet nog worden afgenomen. Let ook direct even op de einddatum van je zakelijke energiecontract. Je wil namelijk ook niet te laat zijn met het overstappen naar een andere energiedeal. Wacht je tot de einddatum verstreken is? Dan mag je huidige energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen. Dit is helaas ook veel duurder dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een interessante energiedeal voor je bedrijf. Onderneem dus altijd actie.