Vier je single leven met singles bier

Op Singles Day of ook wel vrijgezellendag vier je je leven als alleenstaande. De dag valt elk jaar op 11 november en gaat gepaard met allerlei kortingen en aanbiedingen door winkels, vooral online. Singles day is een mooie gelegenheid om jezelf eens te trakteren op een lekker biertje. Met singles bier maak je een keuze uit de beste bieren uit de hele wereld op een dag die speciaal voor jou als alleenstaande is.

Waar komt Singles Day eigenlijk vandaan?

De precieze herkomst van singles day is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het in China, in de stad Nanking aan de universiteit, begonnen is. Dat zou in 1993 geweest zijn. De studenten bleven na hun afstuderen op 11 november activiteiten organiseren en die dag vieren. De feestdag werd snel opgepikt in de rest van de maatschappij en verspreidde zich over de rest van Azië en daarna over de rest van de wereld. De 11e november is uitgekozen, omdat het cijfer één symbool staat voor het individu; de 11e van de 11e bevat vier enen en is daarmee symbool geworden voor die individualiteit. Doordat de dag steeds populairder werd, werd 11 november ook interessant voor winkels en andere commerciële partijen. Steeds vaker worden er op 11 november online speciale acties en kortingen aangeboden die vaak pas op de dag zelf bekend worden gemaakt. In China is 11 november zelfs de officiële online uitverkoopdag! Door het succes in China doen ook steeds meer Nederlandse webshops mee om te voorkomen dat consumenten hun aankopen doen op de grote Chinese webshops.

Singles Day vieren met singles bier

Ben je alleenstaand? Dan is Singles Day een mooie gelegenheid om jezelf eens trakteren op één of meer lekkere biertjes. Dat kan door prachtige bieren te kopen of door een bierpakket te kopen en jezelf te verrassen met de keus die al voor je gemaakt is. Er zijn voor elke bierliefhebber lekkere pakketten te koop. Maar het kan ook door het kopen van een brouwpakket. Met een brouwpakket kun je zelf een groot deel van het brouwproces verzorgen en zo je eigen bier brouwen. Ben je niet alleenstaand? Geef dan een leuk biercadeau aan een alleenstaande die je kent om hem of haar een hart onder de riem te steken. Natuurlijk kun je allerlei biercadeau’s kopen met de inmiddels traditionele korting die bij vrijgezellendag hoort.