Je eigen gras onderhouden

Veel mensen hebben een prachtig groen gazon in de achter- of voortuin. Dit is natuurlijk geweldig en veel mensen vinden het fijn om een gazon te hebben. Steeds meer mensen kiezen voor een modern tuinontwerp en hierbij mist vaak een groen gazon. Heb je nog een prachtig gazon? Dan wil je natuurlijk het gazon goed onderhouden, zodat het er prachtig uit blijft zien. Het onderhouden van het gazon is eenvoudig als je eenmaal weet hoe het precies werkt. Veel mensen weten niet hoe ze een gazon moeten onderhouden en doen dit ook vaak verkeerd. Doordat ze het verkeerd doen is de kans groot dat het gazon een stuk lelijker wordt. Het gazon kan kale plekken krijgen en kan in sommige gevallen zelfs verkleuren. Hoe onderhoud je je gazon? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Graszaad

Als je gazon kale plekken heeft, is dit natuurlijk erg vervelend. De enige manier waarop je dit kunt oplossen is nieuw gras er te laten groeien. Gras groeit niet zo maar en hier heb je natuurlijk graszaad voor nodig. Op het internet kun je eenvoudig graszaad bestellen, maar zijn er wel veel verschillende soorten. Je hebt graszaden voor sportvelden, maar ook graszaden voor een gazon in de schaduw. Is er veel schaduw in de achtertuin? Geen probleem, want je kunt met schaduw graszaad ervoor zorgen dat er alsnog gras groeit in je tuin. Zaai de graszaden uit over de kale plekken van het gazon, zodat hier weer gras kan groeien.

Onkruid verwijderen

Het is heel belangrijk dat je regelmatig het onkruid verwijderd in je gazon. Dingen zoals mos zijn heel schadelijk voor je gazon. Door het mos kan er geen daglicht meer bij het gras komen en kan het zich niet ontwikkelen. Via de aanbieder Moowy kun je op het internet eenvoudig een moss killer bestellen. Deze zorgt ervoor dat al het mos verdwijnt en dat je gazon weer genoeg daglicht kan opvangen. Het mos zorgt er ook voor dat het gras geen water tot zich kan nemen en dit is natuurlijk slecht.

Via de aanbieder Moowy kun je ook eenvoudig gazonmest bestellen. Gazonmest is van groot belang en zorgt voor de juiste voeding voor het gazon. Je geeft niet de voeding direct aan het gras, maar juist aan de ondergrond van het gazon. Het gras kan namelijk makkelijk de voeding uit de grond halen en gebruiken voor de groei.