Waarom een ERP systeem belangrijk is voor jouw onderneming 

Als ondernemer of leidinggevende van een onderneming weet je hoe frustrerend het is als er binnen de onderneming veelvuldig gebruik wordt gemaakt van talloze systemen om werk uit te voeren. Het is dan vaak onoverzichtelijk, er worden fouten gemaakt die grote gevolgen kunnen hebben voor de onderneming en de werknemers zijn minder productief. Je kunt dus wel stellen dat hierdoor enorm veel tijd en geld verloren gaat. Dit probleem kan opgelost worden door een ERP systeem te implementeren. ERP staat voor ‘Enterprise resource planning’ en bestaat uit talloze onderdelen. Het is met een ERP systeem mogelijk om de boekhouding te doen, maar bijvoorbeeld ook om nieuwe inkopen te doen. Daarnaast zijn er nog talloze andere onderdelen in een ERP systeem. 

 

Processen automatiseren met een ERP systeem 

Voor werknemers is het zeer vervelend om werk uit te moeten voeren waar zij eigenlijk niet voor opgeleid of aangenomen voor zijn. Hierbij kan je denken aan een klantenservice medewerker die de boekhouding moet doen. Hierdoor kunnen er enorm veel fouten ontstaan, gaat de productiviteit achteruit en gaat er enorm veel geld en tijd verloren. Door het implementeren van een ERP systeem zoals SAP business one, heb je de mogelijkheid om bepaalde tijdrovende processen te automatiseren. Hierbij kan je denken aan het automatisch verzenden van e-mails naar klanten, maar ook aan het automatisch verwerken van facturen in de boekhouding. Door processen te automatiseren, zorg je dus dat werknemers meer tijd over hebben voor de meest belangrijke zaken zoals het uitvoeren van hun werk, maar ook verhoog je de productiviteit. Het resultaat hiervan is dat de onderneming sneller kan groeien. 

 

ERP systeem vinden 

Wanneer jij ook een ERP systeem wilt implementeren in jouw onderneming of de onderneming waar jij voor werkt, dan maak jij zeker weten een zeer verstandige keuze. De eerste stap van het implementeren van een ERP systeem zoals SAP Business One DEMO is het vinden van een aanbieder. Op de Nederlandse markt zijn enkele aanbieders actief die hun eigen ERP systemen aanbieden. Helaas zijn deze niet zo uitgebreid als de ERP systemen van Amerikaanse aanbieders, maar ze zijn wel een stuk goedkoper. Mocht je problemen hebben met het ERP systeem, dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice en krijg je een Nederlandssprekend persoon aan de lijn. Dit heb je dus niet als je kiest voor een Amerikaans aanbieder. Het vinden van een ERP systeem dat geschikt is voor jouw onderneming is zeker niet lastig want je kan hiervoor het internet gebruiken.