ZO veel calorieën verbrand je met jouw favoriete sport 

Ben je bezig om je lekkerder in je vel te voelen, misschien een paar kilo’s af te vallen en wat vaker te sporten? Dan is het heel handig om bij te houden hoeveel calorieën je dagelijks inneemt én hoeveel je er verbrandt. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met welke sport je het meeste calorieën verbrandt, zodat je ook na de zomer lekker fit blijft en aan je conditie werkt! 

Een uur padellen

Met een uur padellen verbrand je maar liefst 588 calorieën! Dit is bijvoorbeeld al een stuk meer dan dat je zou verbranden met een uurtje tennis. Met een uur tennis verbrand je 493 calorieën. Naast het feit dat je veel calorieën verbrand met een uur padellen, is padellen ook een superleuke sport om te doen. Voor je het weet is er weer een uur voorbij en heb je heerlijk gesport zonder dat het heel zwaar is om te doen. 

Padel wordt steeds populairder en er komen dan ook ontzettend veel locaties bij door heel Nederland. Wij padellen het liefst bij https://thepadellers.nl/ omdat zij door heel Nederland locaties hebben met zowel indoor- als outdoorbanen. Daarnaast is hun padel Hoorn locatie heel fijn omdat het centraal ligt, je er ook een horecagelegenheid hebt én er padellessen kunt volgen. Ideaal dus! 

Een uur hardlopen

Wil je wat extra kilo’s verliezen? Haal dan je renschoenen maar uit de kast! Met een uur hardlopen verbrand je gemiddeld 624 calorieën! Met hardlopen is het echter wel heel belangrijk dat je oppast voor blessures. Als je niet de goede schoenen draagt of je een verkeerde houding hebt zit een ongeluk in een klein hoekje en kan je zo een blessure oplopen. Erg zonde als je net lekker aan het sporten bent en je er een tijd uitligt vanwege een blessure! Zorg daarom voor een goede warming up én investeer in een goed paar schoenen. 

Een uur zwemmen

Een andere manier om binnen een uur veel calorieën te verbranden is met zwemmen. Met een uur zwemmen verbrand je gemiddeld tussen de 590 – 930 calorieën per uur, afhankelijk van hoe snel je zwemt. Daarnaast heeft het verschillende voordelen om wekelijks te zwemmen, het werkt ontspannend, je traint naast je conditie ook je spieren en je voelt je een stuk lichter in het water, waardoor er geen belasting is voor je gewrichten.