Je nieuwe huis inrichten

Hoera, je hebt eindelijk een huis of appartement kunnen bemachtigen na wellicht een lange zoektocht. Na de overdracht van de sleutels en al het papierwerk verricht te hebben, is het tijd om na te denken over de inrichting. Misschien is dit wel het moeilijkste van allemaal aangezien je op de woningmarkt zelf weinig keuze tegenwoordig hebt. Daarom is het verstandig om het inrichten van je woning goed aan te pakken. Je kunt namelijk vooraf meubels kopen maar wellicht matched dit niet met de kleuren van je muur of vloer. Volg daarom dit stappenplan voor het inrichten van je huis. 

Begin met de muren

Na al het sloopwerk en de aanpassingen die je hebt gedaan aan de woning is het tijd om kleuren te kiezen en de muren te schilderen. Aan de hand van de kleuren aan de muur kun je bijpassende kleuren kiezen voor je vloer en meubels. Vaak zit er ook een lange levertijd op nieuwe meubels waardoor je genoeg tijd hebt om eerst de woning te schilderen. Daarnaast kun je nog even morsen op de grond of vloer als je toch voor een andere vloer gaat. Hier zie je na het leggen van de vloer namelijk niks meer van. 

Kies een vloer die past

Als je de muren hebt geschilderd en je hebt een idee over de kleurencombinaties dan is het tijd om een vloer uit te kiezen. Er zijn namelijk veel opties voor de vloer. Zo kun je kiezen voor laminaat als vloer maar tegenwoordig zijn pvc vloeren ook heel populair. Over het algemeen zijn de vanafprijzen van een laminaatvloer goedkoper dan die van een pvc vloer maar dit scheelt niet heel veel meer. Zorg dat je vloer goed past bij de kleuren van je muren. Een goede tip is daarom om verfstaaltjes mee te nemen naar de vloeren winkel of bij de vloeren winkel een staaltje mee te nemen naar huis om te kijken of het wel matched met elkaar.  

Meubels uit kiezen

Als de basis voor je woning is gelegd kun je gaan shoppen voor meubels. Welk houtsoort kies je? Of ga je helemaal niet voor houten meubelen? Er zijn namelijk ontzettend veel opties om uit te kiezen. Het kiezen van meubels kan soms erg ingewikkeld zijn. Laat je daarom adviseren door de specialisten in meubelwinkels of doe inspiratie op in woonmagazines of bijvoorbeeld online op Pinterest. Bij het uitzoeken van meubels is het belangrijk om het totaalplaatje in gedachten te houden. Het kan soms verstandig zijn om meubels te kiezen uit een serie. Zo weet je zeker dat de meubels bij elkaar passen en ziet het totaal er beter uit als een geheel.