Waarom zou je een occasion leasen?

Ben je ZZP'er of net gestart met je bedrijf? Dan kan het zomaar zijn dat het nogal wat moeite kost om een lening te krijgen voor een nieuwe auto. De bank wil jaarrekeningen zien van de afgelopen paar jaar en je moet van alles aantonen. Ook het leasen van een auto kan voor problemen zorgen. Veel leasemaatschappijen hebben als policy dat ze geen zaken doen met ZZP'ers en startende ondernemers. En dat is jammer. Jij hebt ook een auto nodig, en zeker wanneer je voor je werk op pad moet, kan dat nog wel eens erg belangrijk blijken te zijn. Gelukkig is kun je wel een occasion leasen. Daar zijn allerlei voordelen aan verbonden.

Wat is het grootste voordeel van een occasion leasen?

Het grootste voordeel is het bedrag dat je per maand betaalt: dat ligt een stuk lager dan wanneer je een gloednieuwe auto least. Dat is gemakkelijk te verklaren. De eerste twee jaar gaat de afschrijving van de auto heel hard, de auto wordt snel minder waard. Kies je er dus voor een auto te leasen die ouder dan twee jaar is, dan heb je de hoogste kosten al gehad. Daarbij is een voordeel van een occasion leasen dat je dat ook als startende ondernemer of als ZZP'er kunt doen. Er worden geen jaarcijfers verwacht en de auto zelf is het onderpand.

Je bent direct eigenaar van de auto

Een occasion leasen heeft ook als voordeel dat je direct eigenaar bent van de auto. Dat brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Zo zul je er zelf voor moeten zorgen dat de auto verzekerd is, dat je wegenbelasting betaalt én dat je auto op tijd het onderhoud krijgt dat 'ie nodig heeft. Kom je onverhoeds stil te staan? Dan heb je, als het goed is, zelf de pechhulp geregeld. 

En de kosten dan?

Een occasion leasen doe je voor een vooraf afgesproken bedrag gedurende een vooraf afgesproken aantal maanden. Daarna betaal je de, ook vooraf afgesproken, slottermijn en is de auto helemaal, 100% van jou. Dit is, bijvoorbeeld een heel goed idee wanneer je niet in één keer zelf een occasion kunt aanschaffen. Op deze manier kun je er al direct in rijden en kun je direct aan het werk. De hoogte van de kosten per maand kun je zelf bepalen. Je kunt bij het zoeken naar een goede occasion direct een budget ingeven. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.