Wat heb je nodig als je een snackbar opent

Bijna iedereen droomt ervan, een eigen zaak hebben. Niet meer voor een baas werken en zelf je dag inplannen. Maar voordat je een eigen zaak opent komt er veel bij kijken. Zo heb je personeel nodig, de juiste apparatuur, producten, een boekhouder etc. Er komt vaak meer bij kijken dan dat iemand denkt. Maar niks is onmogelijk met een paar handige tips!

Welke friteuse is het beste?

Je kan het bijna niet meer wegdenken tegenwoordig. Elke horecagelegenheid heeft wel een horeca friteuse. Maar hoe kan het dat bij de ene snackbar de friet lekkerder is dan bij de andere? Welke nou precies het beste is ligt aan hetgeen wat jij ermee wil doen. Als je een drukke horeca gelegenheid hebt is het slimmer om een grote pan te pakken, met een kleine horeca kan je een kleine gebruiken. Dit kost minder stroom en verbruik. Daarnaast kan het goed zijn om te experimenteren met diverse oliën en de verschillende temperaturen.

Wat is de ideale temperatuur?

De ideale temperatuur om friet/snacks te bakken is 175 graden. Als de olie te koud is neemt het eten te veel vet op. Het gevolg: vette friet/snacks. Bij een te hoge temperatuur kan de buitenkant verbrand zijn en de binnenkant nog koud. Horeca friteuses zijn ideaal, omdat ze makkelijk in te stellen zijn op verschillende soorten snacks. Bovendien zijn er veel verschillende modellen en maten. Je hebt friteuses met 230 volt, 400 volt en op gas/propaan. Ze bestaan met enkele of dubbele pan. Grote of kleine inhoud. Dat maakt dat je precies iets uit kan zoeken wat past bij jouw snackbar en klanten.

Vergeet niet dat een vetafscheider ook belangrijk is

Een vetafscheider biedt een horeca uitkomst. Elk bedrijf dat voedsel verwerkt moet volgens de wet iets hebben waar het vet in opgevangen kan worden zodat dit niet in het afvalwater terechtkomt. Daarom is een vetafscheider onmisbaar als je een friteuse hebt. Dit vangt makkelijk het vet op uit de friteuse. Zo kan jij het milieubewust weggooien en voldoe je aan de eisen die de wet stelt. Als vet in het riool terecht komt doordat het niet goed weggegooid is kan dit onnodig belast worden. Het riool raakt verstopt, aangezien het stolt wanneer het afkoelt. Bij een hevige regenval kan het zelfs op het oppervlakte water terechtkomen. Dat wil je niet op je geweten hebben.

Je kan vetafscheiders kopen die je onder de wastafel monteert, zodat het een mooi geheel wordt en je niet vergeet dat het vet niet door de gootsteen mag. Je sluit de vetafscheider aan op de waterafvoer. Zo wordt het vet gefilterd voordat het in het riool terecht komt. Eens in de zoveel tijd, als de afscheider vol zit, dien je het vet eruit te scheppen en weg te gooien op de juiste plek.

Welke producten lopen over het algemeen het beste?

Het beste zijn natuurlijk de ‘simpele’ snacks die de meeste mensen bestellen. Denk hierbij aan: friet, frikandellen, kroketten & bitterballen. Als jij je wilt onderscheiden van de meeste snackbars dan kan jij ook kiezen om ook totaal verschillende snacks te verkopen. Tegenwoordig heb je allerlei verschillende en aparte snacks die je zelf kan maken. Zoals de krokodel & friket (kroket & frikadel in 1). Of bedenk een eigen saus die niet veel bedrijven hebben. Zo ben jij toch uniek in een concept wat al veel voorkomt!