Eindhovense hotels in corona tijden

Door de lockdown lopen veel hotels stromen met toeristen mis. En dat niet even, maar al een hele lange tijd. Daarom zijn veel hotels in Nederland op zoek gegaan naar creatieve oplossingen om hun gebouw tijdelijk anders in te zetten.

In deze blog zoek ik daar voorbeelden van in Eindhoven. Wat hebben die creatieve en technische Eindhovenaren zo allemaal bedacht om hun hotels up and running te houden?

Flex werken in hotels

Veel hotels hebben hun hotelkamers omgetoverd tot een privé kantoor. Het voordeel? De rust. Waar je thuis voortdurend wordt afgeleid door je kinderen, je partner, je huisdieren of je huishoudelijke taakjes, kan je in een hotel ongestoord doorwerken. Veel hotels spelen slim in op de nieuwe behoefte naar flexibele werkplekken en bieden in hun kamers zelfs koffie en thee aan. In het hartje van Eindhoven kan je bij vier hotels terecht voor een flexibele werksuite. Allereerst het Crown Hotel, vlakblij het station gelegen. Ook kan je terecht in het voormalige kloostercomplex van Hotel Mariënhage. In het oude deel van het centrum vindt je Boutique Hotel Lumière en Design Hotel Glow. Alle vier deze hotels vragen zo’n 45-50 euro per dag. Iets goedkoper (30 euro) zit je in Sandton Eindhoven Centre.

Gewoon door

Opvallend is de hoeveelheid hotels die nog steeds up and running zijn. Sommige hotels hebben geen keuze. Bijvoorbeeld The Student Hotel. Door de grote hoeveelheid long stay gasten kunnen zij niet zo maar sluiten. Om alsnog in de veiligheid van hun gasten te voorzien, heeft het hotel besloten gasten die gebruik maakten van gedeelde keukens te verhuizen naar een andere kamer met private keuken. Het restaurant en de bars zijn gesloten, en in plaats daar van biedt het hotel take away aan.

Compenseren door lage tarieven

Veel andere hotels in Eindhoven werken met hetzelfde principe. Een take-away of roomservice compenseert voor het gesloten restaurant. En de sluiting van andere publieke voorzieningen in het gebouw – zoals zwembaden, lounges, bibliotheken, fitness en spa – wordt veelal in de prijs gecompenseerd. Daardoor kan je nu in veel Eindhovense hotels terecht voor lage prijzen. De hotels doen er alles aan om coronaproof hun gasten te ontvangen. Dat betekent vooral: heel veel schoonmaken. Veel hotels hebben extra manskracht ingezet, die ook nog eens ieder uur hun handen dient te wassen. Gezelschappen van meer dan twee zijn alleen toegestaan indien het een gezin betreft.

Creatievere oplossingen, zoals we die in andere steden zien, heb ik nog niet kunnen ontdekken. Zoals het verhuren van foyers of etalage fronten aan lokale voedingswinkels, corona test lokalen, of andere zaken die gedurende de strenge lockdown nog nodig en verantwoord zijn. Ik denk dat het een kwestie van tijd is tot we in Eindhoven ook dergelijke initiatieven gaan vinden! Tot die tijd profiteer ik van eindhoven hotel flex werken!