Wat je moet weten over franse aandelen index cac40

Een wereld die een beetje onbekend is voor de gewone burger is de wereld van de aandelen. Toch wordt deze wereld tegenwoordig wat toegankelijker gemaakt doordat je online gemakkelijk aandelen kan kopen en zelfs via telefoon apps aan aandelen komt! Voordat je je zelf in deze wereld stort is het wel heel belangrijk om er wat meer van af te weten. Zo zijn er allerlei verschillende indexen waaronder soorten bedrijven vallen. Je hebt bijvoorbeeld de biotech index voor moderne biotechnologie bedrijven, en de cac40 index voor franse aandelen. Over deze laatste index ga ik jullie vandaag meer vertellen. Ik schrijf over de franse aandelen index cac40, en waarom het goed is om die in de gaten te houden! Heel veel leesplezier!

Wat is de franse aandelen index cac40 precies?

Om de franse aandelen markt in de gaten te houden kun je dat het beste doen door de cac40. De franse aandelen index cac40 is de belangrijkste graadmeter voor deze markt. Cac40 staat voor Cotation Assisteé & Continu 40. In deze index zijn de veertig grootste franse bedrijven opgenomen. De bedrijven staan ook beursgenoteerd aan de Euronext Paris. Voordat deze bedrijven geselecteerd worden voor de index moeten ze voldoen aan een aantal criteria. De index bestaat al sinds 1988, en geldt sinds de oprichting als een indicator van de franse aandelenmarkt.

Waarom is het goed om die in de gaten te houden?

Frankrijk is natuurlijk een land in Europa die het qua economie goed doet. Het is een van de meest welvarende landen van Europa, en hun handel loopt erg goed. Daarnaast zijn ook nog eens de helft van de bedrijven van de franse aandelen index cac40 ook nog eens op internatioanl niveau aan het acteren. Geen andere index kent zo’n hoog percentage aan buitenlandse investeerders, en dit maakt het een heel interessante index om in de gaten te houden!

Wat is de laatste koers van de franse aandelen index cac40?

Begin 2020 ging het niet goed met de index, maar dat ging het met geen een index dankzij het coronavirus. De toekomst was zeer onzeker, en dat helpt een index natuurlijk niet. Inmiddels is de franse aandelen index cac40 weer gestaat aan het stijgen, en sloot het het jaar af met bijna 5600 punten aan waarde! Daarnaast is de index redelijk volatiel, omdat de waarde soms per dag met honderden punten kan verschillen. Vanwege de grote bedrijven op international niveau in de index, is het een zekere beleggingsoptie voor de nieuwe belegger!