Een nieuwe vloer? Op zoek naar een laminaat expert!

Laminaat is misschien wel de meest populaire soort vloer geworden over de afgelopen jaren. Dit is ook niet gek, aangezien er ontzettend veel voordelen zitten aan laminaat. Laminaat is namelijk super makkelijk te onderhouden! Ook is kwalitatief goed laminaat relatief goedkoop ten opzichte van natuursteen of hout. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwe vloer perfect gelegd wordt? In de onderstaande blog worden tips gegeven voor het leggen van laminaat. Ten eerste moet je erover nadenken of je het zelf wilt doen of wilt laten doen door een laminaat expert.

Zelf laminaat leggen

Er zijn verschillende voordelen en nadelen bij het zelf leggen van een laminaatvloer. Als je zelf laminaat wilt gaan leggen, kan dit een hele klus zijn. Natuurlijk zijn er tegenwoordig veel filmpjes op het internet te vinden, uitgebracht door handige klussers of bouwmarkten. Ben je handig en houd je van klussen? Dan is het misschien de moeite waard om het zelf te proberen. Hieronder een aantal tips voor de doe-het-zelvers:

  • let goed op de ondergrond! Een goede ondervloer is luchtdicht, egaliserend, isolerend en dempt geluid.
  • Gebruik een laminaatsnijder voor het snijden van de planken.
  • Begin altijd in een hoek.
  • Zorg dat je een profielaftaster bij de hand hebt voor de lastige hoeken. Zeker op het einde is het precies snijden van laminaat een staaltje precisiewerk.
  • Soms komt het voor dat er leidingen dwars door een plank lopen. Zaag hiervoor de laminaat plank doormidden. Leg ze daarna om de leiding heen.

Laat het doen door een expert

Ben je iets minder een klusser? Of heb je het druk met andere dingen? Laat het dan door een laminaat expert doen. Een laminaat expert heeft vakkundige kennis van laminaat leggen en de juiste gereedschappen om je nieuwe vloer perfect en effici├źnt te leggen. Je zult zien dat het resultaat een stuk professioneler is als het gedaan wordt door een laminaat expert! Een nadeel van een expert is dat je meestal betaald voor de uren waarin hij aan je vloer werkt. Echter is het vaak niet erg duur en is het resultaat het waard! Je blijft immers voor de komende decennia elke dag genieten van je nieuwe vloer. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf waar je laminaat hebt besteld zelfs gratis laminaat legt. Vraag dit altijd van te voren aan de desbetreffende partij.