Een stedentrip naar Marrakech in Marokko!

Het komt de laatste tijd steeds meer voor, in plaats van een grote vakantie gaan we steeds vaker op stedentrips! Toeristen over de gehele wereld gaan op pad om de wereld te verkennen en in iedere grote stad zo’n drie dagen te verblijven. Zo zijn de grote steden in Europa, zoals Parijs, Milaan en Budapest erg populair, maar boeken er ook steeds meer mensen een stedentrip naar plekken buiten Europa. Vandaag zullen we kijken naar een stedentrip in Marokko, namelijk een stedentrip Marrakech. In de winter is het hier 20 graden en in de zomer kunnen de temperaturen soms wel oplopen tot over de 40 graden, waardoor het er ieder moment van het jaar heerlijk vertoeven is. Was is er allemaal te doen in Marrakech, wat zijn de hotspots en waar moet je op letten tijdens je verblijf? We vertellen je het graag!

De hotspots van Marrakech

Na vier uurtjes gevolgd te hebben ben je in Marrakech, waar er verschillende hotspots te bewonderen zijn. Eén van deze hotspots, is het Djemaa el Fna plein. Op dit plein is er overdags een markt te bezoeken, maar komt het plein in de avond pas echt tot leven, wanneer er verschillende culturele rituelen te bewonderen zijn. Op het plein zijn er vele sap kramen te vinden, typisch geroezemoes, ruik je de geur verschillende aroma’s van de kruidenmelanges, hoor je getrommel en is er erg veel curiosa te vinden. Op het Djemaa el Fna plein vindt er een ware cultuur explosie plaats en kom je van alles tegen, waar je op ieder moment van de dag tegen de muzikanten, slangenbezweerders of apen aan zult lopen!

Shoppen in Marrakech

Shoppen in Marrakech is niet wat je gewend bent als het shoppen in de steden van Europa, maar zijn er zeker genoeg leuke kledingstukken en meer te verkrijgen. In Marrakech vindt je vooral vele markten waar je eigen gemaakte producten kunt kopen, zoals rieten manden, tassen, hoeden en meer!

Cultuur in Marrakech

In Marrakech zijn er ook vele culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn de botanische tuinen zeer populair. De stad staat er vol mee, dus genoeg plekken om mooie foto’s te kunnen schieten! Ook paleizen en moskeeën zijn volop te bezoeken. Zo zou je bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan het Bahia paleis. Dit voormalige paleis van de koning beschikt over vele binnenplaatsen, prachtige tuinen en unieke muurwerken.

Eten in Marrakech

Je kunt ook erg goed eten in Marrakech, zowel op het gebied van streetfood als in de restaurants. Op de markten wordt er erg veel streetfood bereid en wanneer je hier voorstander van bent kun je het zeker proeven, maar zou je bijvoorbeeld ook kunnen eten bij restaurant Nomad. Dit restaurant is gelegen in de Souk en beschikt over een prachtig dakterras, met een uitzicht op de markten met tapijten en het Atlasgebergte.

Boek nu je stedentrip Marrakech!

Er is dus erg veel te beleven in Marrakech, waar je in enkele dagen allerlei hotspots kunt bezoeken. Marrakech is één van de mooiste plekjes wanneer je een stedentrip Marokko wilt boeken, dus is het zeker een aanrader wanneer je eens iets anders wilt dan een Europese stedentrip!